eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egész Hollywoodot megrázta az ifjú sztár halála: "tragikus veszteség"

Gyógyszer-túladagolás okozhatta Heath Ledger halálát. Az Oscar-díjra jelölt ausztrál színész - a Lovagregény és a Túl a barátságon sztárja - 28 éves korában hunyt el.

Az eszméletlen Heath Ledgerre New York elegáns SoHo negyedében bérelt apartmanján talált rá a háziúr és masszőre, akivel a színész korábban időpontot egyeztetett.

Az ausztrál sztár a padlón hevert az ágya mellett, körülötte tabletták: amikor nem sikerült felébreszteni, a rátalálók kihívták a mentőket, akik azonban már nem tudtak segíteni rajta.

Heath Ledgert a helyszínen, helyi idő szerint 15:26-kor holtnak nyilvánították.

A rendőrség szerint a színész halálát gyógyszer-túladagolás okozta, nem gyanakodnak idegenkezűségre, a pontos okok azonban csak a szerdára tervezett boncolás után derülnek ki.

Váratlanul

Heath Ledger halálát családja is tragikus véletlennek tartja, erről beszélt édesapja, Kim Ledger is, aki az ausztráliai Perthben a sajtónak olvasta fel a hozzátartozók nyilatkozatát, amelyben gyakorlatiasnak, nagylelkűnek, jószívűnek, életszeretőnek és önzetlennek írta le fiát.

A színész tavaly szeptemberben szakította meg kapcsolatát Michelle Williams színésznővel, akitől egy kislánya született, újabban pedig az ugyancsak ausztrál Naomi Wattsszal radevúzott.

Heath Ledger karrierének legnagyobb sikere a Túl a barátságon című film volt, amelyben Jake Gyllenhaal partnereként egy homoszexuális cowboyt játszott. Alakításáért Oscar-díjra jelölték, a New York-i és a San Franciscó-i filmkiritikusok pedig 2005 legjobb színészének választották.

Nem drogozott

Két évvel ezelőtt a sztár úgy döntött, tovább tökéletesíti színészi képességeit: bejelentkezett egy ausztrál drogrehabilitációs központba, hogy megtanulja, hogyan lövik be magukat a valódi heroinfüggők.

A színész épp a Candy című romantikus ausztrál film forgatására készült és amiatt aggódott, hogy nem lesz képes tökéletesen hozni a drogos karaktert, mivel soha életében nem döfött tűt a karjába.

"Biztos vagyok benne, hogy a drogok és az alkohol új gondolatokat inspirálna, de ezek olyan dolgok, illetve módszerek, amelyeket sosem fogok használni az alkotáshoz" - jelentette ki akkor Heath Ledger.Gyűlölte, hogy figyelik

A sztár arról is híres volt, hogy utálta a lesifotósokat és a tolakodó újságírókat; többször is összeütközésbe került velük. Kénytelen volt kiköltözni sydney-i luxusvillájából is, mert, mint mondta, a firkászok folyton leselkedtek utána, a nyomában voltak.

Bármennyire is utálta az újságírókat, akadtak köztük olyanok, akikkel jó kapcsolatot ápolt Heath Ledger. A színész Perthben töltött karácsonya után felhívta a Western Australia című lap újságíróját, Mark Naglazast, köszönetképpen azért, mert nem zaklatták az ünnepek alatt.

"Fogalmam sincs, hogy tudatos dolog volt-e vagy sem, hogy teret hagytatok nekem és tiszteltétek a magánéletemet. Remek volt. Most töltöttem itt a legszebb időt, láthattam a barátaimat és a családomat, és nem piszkált se a sajtó, se a perthiek" - mondta a telefonban Heath Ledger.

Tragédia

A színész halála megrázta Hollywoodot, egyre több pályatársa emlékezik meg a fiatalon elhunyt tehetségről. Távozása különösen honfitársait viselte meg: nyilatkozott róla Nicole Kidman, és korábbi segítője, Mel Gibson is.

Az Oscar-díjas színész-rendező dolgozott a fiatal sztárral: Heath Ledger a fiát alakította Gibson kosztümös történelmi filmjében, A hazafiban.

"Csak most indult, tragikus veszteség, hogy ilyen fiatalon véget ért az élete. Gondolataimban és imáimban a családjával vagyok" - nyilatkozta Mel Gibson, aki szerint a fiatal, tehetséges színészben még rengeteg lehetőség szunnyadt.

"Micsoda tragédia. Együttérzek a családjával" - mondta Nicole Kidman.

Heath Ledgerről az éppen Ausztráliában tartózkodó John Travolta is megemlékezett, és egyik kedvenc színészének nevezte a fiatalon elhunyt sztárt. "Kivételes képességei voltak... Óriási veszteség" - közölte pályatársa.

A színész halála Ausztrália miniszterelnökét is megdöbbentette. Kevin Rudd is tragikusnak nevezte a történteket, és szomorúnak azt, hogy az ország egyik legjobb színészét élete virágában érte a halál.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×