eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem tudja, hogyan készül a lágy tojás? Nincs egyedül

Nemrég a brit parlamenti képviselők arról kaptak tájékoztatót, hogyan kell kicserélni egy kiégett izzót. Most kiderült, hogy a tojásfőzéshez is szakácskönyv kell nekik.

A brit fiatal felnőttek csaknem felének gőze sincs arról, hogyan kell megfőzni egy tojást - derült is egy közvélemény-kutatásból.

A 18 és 24 év közöttieknek csupán 51 százaléka van tisztában azzal, hogy a tojást három percig kell főzni, hogy lágy legyen.

Húszból egy válaszadó szerint ehhez legalább 10 perc kell, míg a megkérdezettek 15 százalékának elképzelése sem volt, hogyan kell lágy tojást készíteni.

Brian Turner séf szerint az egészséges villásreggeli elkészítéséhez legalább ilyen alapvető információk ismeretére szükség lenne, ám a felmérés megmutatta, hogy sokan még ennyit sem tudnak a főzésről.

A felmérés megmutatja, ilyen távol kerültek az emberek a brit konyha örökségétől. Sokan még egy tojást vagy egy szál kolbászt sem tudnak megfőzni - hitetlenkedett Brian Turner.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×