eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bedagadt fül, kiütések, égési sebek a hajfestéktől

Bepereli a L'Oréal szépségipari céget egy brit nő, akinek szervezete extrém módon reagált a gyártó egyik hajfestékére: kémiai égés nyomai jelentek meg a testén, fülei pedig hatalmasra dagadtak.

Crystal Atkinson haját fodrásza a Garnier Nutrisse gesztenyebarna árnyalatával festette be; néhány nappal később a fiatal nő testét kiütések lepték el, arcán, nyakán és fejbőrén pedig kémiai égés nyomai látszottak.

A 19 éves Crystal szerint annak ellenére járt így, hogy 48 órával a hajfestés előtt megcsinálta a hajfesték gyártója által javasolt allergiatesztet, és nem tapasztalt bőrreakciót.

Az elkeseredett fiatal anya elmondta: sérülései annyira csúnyák, hogy nem mer kimenni az utcára, de még a gyermekét sem tudja magához ölelni, mivel sebeiből genny szivárog. Orvoshoz is kellett fordulnia, aki antibiotikumokat írt fel számára.

"A fájdalom elviselhetetlen, a sebek pedig gusztustalanok. A történtek teljesen tönkretették a karácsonyomat és a szilveszteremet" - panaszkodott Crystal Atkinson.

A fodrászt is megrázta az eset

"Ezt a terméket be kell tiltani, hogy senkinek ne kelljen azon keresztülmennie, amin nekem"- követelte a nő, aki most megbízott egy ügyvédet, hogy vigye perre az ügyet: kártérítést akar a vele történtekért.

Crystal Atkinson fodrászát, Debbie Simpsont megrázta az eset. Azt mondja, bár még sosem tapasztalt klienseinél ilyen heves allergiás reakciókat, és soha többé nem vásárol dobozos hajfestéket.

A L'Oréal is megszólalt az ügyben. A cég szóvivője közölte: már felvették a kapcsolatot a fiatal nővel, és felajánlották neki támogatásukat, valamint orvost is javasoltak neki.

"A hajfesték-allergia rendkívül ritka, de néhány embernél előfordulhat. Ezért fontos, hogy azok, akik hajfestéket használnak, ismerjék a kockázatokat, és tudják, miért lényeges, elvégezni a bőrtesztet 48 órával a festék felvitele előtt" - mondta a szóvivő, aki biztosította a fogyasztókat arról, hogy a L'Oréal elkötelezett amellett, hogy termékei biztonságosan használhatóak legyenek.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×