eur:
388.99
usd:
361.12
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Már túl késő, mondta a telefonba, és elkezdte az öldöklést

Már túl késő - mondta Robert Hawkins, majd letette a telefont. A 19 éves omahai fiatalember néhány perc múlva gyanútlan emberekre nyitott tüzet egy bevásárlóközpontban.

Debora Maruca-Kovac volt az utolsó, aki beszélt az omahai ámokfutóval. A nő azután hívta fel Robert Hawkinst, hogy megtalálta a fiú által hátrahagyott cetlit.

A 19 éves fiatalember az írta, hogy "mindent sajnál", és "nem akar továbbra is a családja terhére lenni".

"Egész életemben egy darab s**r voltam, most híres leszek" - írta Robert Hawkins.

Debora Maurca-Kovac azt hitte, a fiatalember öngyilkosságra készül, arra azonban nem számított, hogy nyolc embert meggyilkol, ötöt pedig megsebesít egy bevásárlóközpontban.

Robert Hawkins élete a halála előtti hetekben igen kilátástalanná vált: szakított a barátnőjével, lopás vádja miatt elbocsátották munkahelyéről, egy gyorsétteremből, és egy alkoholvétség miatt letartóztatták.

Szemtanúk szerint a férfi húsznál is több lövést adott le a bevásárlóközpont második emeletén. A nyolc áldozat többségét közvetlen közelről lőtte le, majd ő maga is öngyilkos lett.

Szeretetet keresett

Az InfoRádió által megkérdezett szakértő hisz Hawkins indoklásának őszinteségében.

Végh Péter kriminálpszichológus szerint a nyitott jóléti demokráciák egyik velejárója, hogy néhányan úgy érzik: csak ilyen brutális módon tudnak figyelmet kicsikarni maguknak.

Az ilyen gyilkosok azáltal válnak híressé, hogy híres embert ölnek meg. Vannak emberek, akiknek hatalmas szükségük van arra, hogy szeretet kapjanak, de ezt nem érik el, ehelyett figyelmet csikarnak ki - vélekedett Végh Péter.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×