eur:
397.16
usd:
356.7
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Újabb exkluzív videó: "A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre!"

Újabb és újabb részletek láttak napvilágot a péntek hajnalban a budapesti Alagút utcánál történt dulakodásról. Az egyik érintett Kósz Zoltán, a 2000-ben aranyérmes magyar vízilabda válogatott kapusa, a másik Petőváry Zsolt világbajnoki bronzérmes pólós volt. A két sportoló játékjogát az élvonalban szereplő Pécs klubvezetői felfüggesztették.

A rendőrök és az olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint társa dulakodása az I. kerületben, 30 méterre az Alagút bejáratától történt, szinte pontosan ugyanott, ahol Lengyel Zoltán korábbi fideszes képviselő júliusban került konfliktusba a rendőrséggel.

Az olimpiai bajnok Kósz Zoltán és ismerősei autóját az Alagút mellett állította le egy járőr, mert bizonytalannak tűnt a vezető.

Egy, a mellékelt videófelvételt készítő szemtanú az InfoRádióban elmondta: hajnali három óra körül arra ébredt, hogy "iszonyú kiabálás van az utcán. Egy közúti ellenőrzésnek tűnő helyzetet láttam, amiben a sofőrt szondáztatják".

A férfi elmondta: a civilek két autóval voltak, összesen hatan vagy heten. A másik autóban ülők semmit nem csináltak.

"A két férfi azt kiabálta, hogy négyszeri szondáztatás után sem mutat ki semmit a szerkezet, akkor milyen alapon akarják őket bevinni a rendőrök. Ez volt a konfliktus alapja" - mesélte a szemtanú az InfoRádióban.

Lökdösődni kezdtek

Ezt követően lökdösődés kezdődött a két férfi és a rendőrök között. A dulakodásban a rendőrautó is megsérült, behorpadt a lökhárító és leesett a rendszámtábla. A szemtanú szerint a két férfit elvitték a rendőrök.

"Volt velük egy idősebb ember is, aki - miután elvitték ezt a két embert - azt üvöltözte az utcán, hogy vízilabdás olimpiai bajnokot vernek" - mondta a szemtanú az InfoRádióban.

Ha az első videót is látni szeretné, kattintson ide!

"Sydney olimpiai bajnokát földre teperitek. Szégyelljétek magatokat! (...) Kivédte a világ szemét! A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre! Hogy lehet ilyen mocsokságot elkövetni. Ne dumáljál nekem! Szégyene az országnak! Rajtatok fog röhögni mindenki!" - a videófelvétel tanúsága szerint egyebek mellett ezeket kiabálta egy férfi az Alagút utcában.

A BRFK sajtóügyeletese szerint a két férfi a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. A sofőrt ittas vezetés miatt vonhatják felelősségre. Az elsődleges szakértői vizsgálat alapján "közepesen ittas" volt az autóvezető. A BRFK péntek délutáni közlése szerint a sofőr alkoholos befolyásoltságának pontos mértékéről a végleges eredmény a jövő hét elejére várható.

A sajtóügyeletes azt az információt megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek XII. kerületi kollégáik segítségével kellett megfékezniük a dulakodót.

Kósz és Petőváry a Pécs ob I-es csapatának vízilabdázója, játékjogukat a klub felfüggesztette. Ambrus Tamás edző az InfoRádióban elfogadhatatlannak nevezte a két játékos viselkedését.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×