eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Igazi rémálom: húsz férfival zártak közös cellába egy 15 éves lányt egy hónapra

Egy brazil zárkában több mint húsz férfival zártak össze egy mindössze 15 éves lányt egy hónapra. A fiatalkorút cellatársai könyörtelenül megerőszakolták, és szexre kényszerítették, ha ennivalóhoz akart jutni.

Az első naptól fogva erőszakot követtek el rajta. Amíg a rablás gyanújával őrizetbe vett lány a cellában volt, az ott őrzött férfiak száma 20 és 34 között változott.

Cellatársai számtalan alkalommal megerőszakolták és szexuális szolgáltatásokra kényszerítették, hogy hozzájuthasson az élelemhez - jelentette ki Miere Cohen, egy brazil emberjogi szervezet elnöke.

Az ügy nagy felháborodást keltett a dél-amerikai országban, különösen azért, mert Para államban egy hasonló eset történt nem sokkal ezelőtt. Akkor egy 23 éves nőt zártak össze hetven férfival egy hónapra.

A 15 éves lányt október 21-én zárták a rácsok mögé egy rendőrségi zárkában. Ügye akkor derült ki, amikor valaki a sajtó tudomására hozta az ügyet.

Senki nem tudja igazán, hogy mivel gyanúsítják. Egy rablási ügy gyanúsítottjaként kezelték, de a rendőrség képtelen megnevezni a bűncselekményt. Hivatalos vád még nem született - mondta az emberjogi szervezet elnöke.

A lány ügyvédje szerint a rendőrök azzal védekeztek, nem tudták, hogy a lány még nem nagykorú.

Mindegy, hogy 15, 20, 50, 80 vagy 100 éves. Egy nőt nem szabadott volna összezárni férfiakkal - jelentette ki Ana Julia Carepa, Para állam kormányzója. Ígérete szerint példás büntetésre számíthatnak az ügyben résztvevők.

A lány azt mondta: azonosítani tudja azokat a rendőröket, akik a cellába zárták, illetve azokat a férfiakat, akik megerőszakolták.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×