eur:
397.04
usd:
355.58
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Megválasztották minden idők sztárpárjait - videókkal

A Rolling Stone magazin megválasztotta minden idők legnagyobb rockpárjait. A neves zenei lap választásán csak olyanok szerepelhettek, akik valaha közösen felléptek és az életben is egy párt alkottak.

Tulajdonképpen nem hozott meglepetést a Rolling Stone magazin választása, hiszen minden idők legnagyobb rockpárja John Lennon és Yoko Ono lett. A Beatles egykori tagja, az 1980-ban meggyilkolt John Lennon és második felesége nem csak közösen léptek fel, hanem a Beatles 1970-es feloszlása után közös zenekaruk (The Plastic Ono Band) is volt.

Második helyen a countryzene legendás párosa, Johnny Cash és June Carter Cash végzett. Az énekes karrierje kezdetétől a rock és a country határmezsgyéjén mozgott és alighanem minden idők egyik legnagyobb hatású countryénekese volt. June Carter legendás zenészcsaládból érkezett és saját jogon is híres énekes volt.


A dobogó harmadik fokára Thurston Moore és Kim Gordon került. A férfi a Sonic Youth énekese és gitárosa, a banda alapító tagja, 2004-ben a Rolling Stone a világ legjobb gitárosai között a 33. helyre tette. Kim Gordon szintén a Sonic Youth tagja, ahol basszusgitáron és szólógitáron is játszik.


A negyedik helyen Jack és Meg White, a White Stripes tagjai végeztek, míg az ötödik Paul és a néhai Linda McCartney lett.

A Magyarországon is ismertebb nevek közül 8. Patti Scialfa és Bruce Springsteen, 10. Sonny és Cher, 11. Ike és Tina Turner, 14. Mick Jagger és Marianne Faithfull.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×