eur:
396.96
usd:
355.94
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Elton John mentheti meg a királynő palotáját

Sir Elton John is támogatja azt a kampányt, amely a brit királyi család windsori kastélyát felügyelő tűzoltóság megmentésére irányul. A tervek szerint a windsori tűzoltóság - a túlságosan magas költségek miatt - csak nappal működne, éjszakára bezárnák.

Sir Elton John úgy döntött: beszáll abba a kampányba, amelynek célja, hogy megmentse a windsori tűzoltóságot. Windsorban található a világ egyik leghíresebb építménye, a brit királyi család rezidenciája.

Sir Elton egyébként nem teljesen önzetlenül próbál segíteni, hiszen a közelben fekszik saját, 12 millió font értékűre becsült otthona is.

Elton John mindenesetre már el is küldött egy dedikált fényképet "szeretettel és támogatással" felirattal a tűzoltóknak.

A tervek szerint a windsori tűzoltóság - a túlságosan magas költségek miatt - csak nappal működne, éjszakára bezárnák.

"Annus horribilis"


A windsori kastély jó része egyszer már a lángok martaléka lett. 1992-ben ugyanis tűz pusztított a brit királyi család vidéki rezidenciáján, a lángokat csak nagyon nehezen sikerült megfékezni.

Azt az évet egyébként II. Erzsébet utóbb csak "annus horribilis", "borzalmas évként" emlegette, hiszen a windsori tűzeseten kívül 1992-ben vált nyilvánvalóvá, hogy legidősebb fia, Károly trónörökös és Diana hercegnő házassága romba dőlt.

Ráadásul akkor vált el a királynő leánya, Anna hercegnő, és akkor járták be a világsajtót a másodszülött fiú, András félpucér feleségéről, Sarah-ról készült, súlyosan kompromittáló fotók is.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek új győzelmi tervét. Az amerikai elnök bejelentette, hogy Ukrajna megkapja a háború egyik legnagyobb, 8 milliárd dolláros fegyvercsomagját, benne JSOW szárnyas bombákkal. Tegnap elesett Ukrainszk a donyecki fronton, ma pedig Marinivka. Közben Vuhledárba is betörtek az orosz katonák. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×