eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Letartóztatták őket, mert csókolóztak

Tüntetők százai vonultak a római Colosseum elé: a tömeg az ellen tiltakozott, hogy a múlt héten őrizetbe vettek két férfit, aki éppen az olasz főváros látványossága előtt csókolózott.

A párt, Robertót és Michelét 40 percig tartották az őrszobán. A rendőrség nyilvános bujálkodással vádolja őket. Ha bűnösnek találtatnak, akár két évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

A rendőrök állítják: akciójuk nem volt diszkriminatív, a melegszervezetek azonban felháborodásukat fejezték ki a letartóztatás miatt. Szerintük a két férfi csupán az egymás iránt érzett szeretetet fejezte ki a csókkal.

A tüntetők pénteken a Colosseum mellett futó, a Via San Giovanni in Laterano melletti járdán gyülekeztek, amely a római homoszexuálisok kedvelt találkozóhelye. Az utcát is átnevezték, a névtáblát "Gay Street" (meleg út) feliratú matricákkal ragasztották le.

"Minden városnak van egy ilyen utcája. Számunkra ez egy kis győzelem, de sajnos még hosszú utat kell megtennünk" - mondta az egyik tüntető, Alessio, aki barátjával vett részt a demonstráción.

Az aktivisták remélik, hogy a terület kulturális események színhelye lesz, és egy olyan része a városnak, ahol a melegek vállalhatják önmagukat.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×