eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Luxus Cadillac vitte a kutyát utolsó útjára

Egy munkás éves átlagfizetésének ötszörösét, százezer jüant (2,3 millió forintot) fizetett ki egy nyugdíjas kínai professzor, hogy méltóképpen eltemettesse a - kutyáját.

A csengtui temetkezési vállalkozó valószínűleg élete legnagyobb üzletét kötötte meg Lin asszonnyal. A hetvenes évei végén járó egykori professzor százezer jüant fizetett ki neki a kutyája kétnapos temetési ceremóniájának megrendezéséért.

A temetési vállalkozó először nem akarta vállalni a luxustemetést, de aztán megindította őt az asszony szomorúsága. Lin három hónapja találta a kóbor kutyát, amikor a városba költözött.

Az asszonynak magas a vérnyomása, rendszeresen be kell feküdnie a kórházba. Mivel a gyerekei túlságosan elfoglaltak, a kutya lett az egyetlen társasága.

Mikor az eb elpusztult, úgy döntött, hogy megadja neki a végtisztességet: 4 ezer jüant (94 ezer forintot) fizetett ki minden napért, amíg a kutya fel volt ravatalozva, és ugyanennyit a temetkezési vállalat minden munkatársának. Tízezer jüanért (235 ezer forintért) még egy luxus Cadillacet is bérelt, hogy kivitesse a kutyát a temetőbe.

A délnyugat-kínai város lakosait felháborította az értelmetlennek tűnő pazarlás, de Lin asszonyt ez nem zavarja. A kutya jó barátja lett e rövid idő alatt, mondta, és a temetéssel ki akarta fejezni az állat elvesztése miatt érzett fájdalmát.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×