eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Félmilliárd forint egyetlen virágsziromért

Egyetlen, londoni vasútállomás folyosóján heverő virágszirom miatt követel 550 millió forintnak megfelelő összeget egy brit férfi egy virágárustól, amiért elcsúszott rajta és megsérült a gerince.

Mankóval a hóna alatt érkezett a bírósági tárgyalás helyszínére az a férfi, aki 1,5 millió fontot követel egy virágüzlettől.

Azt állítja, azért sérült meg a gerince, mert egy olyan virágszirmon csúszott el az egyik londoni vasútállomás folyosóján, amit a virágosnak kellett volna feltakarítania.

A virágüzlet vezetője, Bella Patel állítja: nincs bizonyíték arra, hogy a sárga virágszirom az ő üzletükből származott volna.

A férfi, Brian Piccolo szerint azonban a virágos feladata lett volna, hogy tisztán tartsa az üzlet előtti területet.

Söpörhettek volna

A banki alkalmazott a bíróságon elmondta: a négy évvel ezelőtt történt baleset óta teljesen megváltozott az élete, egészségi állapota pedig folyamatosan romlik. Most mankót használ, de az orvosok semmi jóval nem kecsegtetik: hamarosan valószínűleg kerekesszékbe kerül.

Az ügyben döntő bíró is úgy vélte, hogy a virágüzletben dolgozóknak kötelező lett volna eltakarítani a bolt elől a növényi hulladékokat, amelyek potenciális veszélyforrást jelentettek az arra járóknak.

A kártérítés összegét csak eztán határozza meg a bíróság, a pórul járt férfi akár 1,5 millió fontot (550 millió forintot) is kaphat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×