eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

"Vér volt mindenütt" - drámai beszámoló és videó a lövöldözésről

Egymás után kerülnek nyilvánosságra az amerikai egyetemi lövöldözés túlélőinek beszámolói. Egy fiatalember barátai holttestei között maradt életben.

A 20 éves David Jenkins elmondta: beszélt az egyik olyan társával, akinek osztálytermébe bement a gyilkos, és válogatás nélkül lőtt mindenkire.

"A földre dobta magát, és úgy tett, mintha halott lenne, így élte túl" - tette hozzá.

A Virginiai Műszaki Egyetemen a gyilkos két darab 9 mm-es automata fegyvert használt, amelyeket többször is újratöltött. Az egyik túlélő úgy becsülte, hogy legalább 80-100 lőszert lőtt ki.

Többen is beszámoltak arról, hogy a gyilkos egy fiút keresett, akivel megcsalta őt a barátnője. Mások szerint először a barátnőjét, annak új pertnerét, és egy diákképviselőt lőtt le, utóbbi megpróbálta megnyugtatni.

Vér mindenütt


Egy másik osztályteremben mindössze négyen maradtak életben, közülük ketten megsebesültek.

"Nem állt le, amíg azt nem gondolta, hogy mindenkit megölt. Láttam, ahogy a golyók eltalálják az embereket, mindenütt vér volt" - idézte fel a szörnyű pillanatokat a négy túlélő egyike.

A 19 éves Blake Harrison kijelentette: a fegyveres teremről teremre járt, lőtt, újratöltött, majd ment tovább.

A fiatalember kitért arra is, hogy egy barátja több társával együtt egy másik teremben barikádozta el magát, és sikerült megakadályozniuk, hogy a gyilkos bemenjen, de az ajtóba belelőtt néhányszor.

Az ámokfutás részleteit elolvashatja ide kattintva. Az egyetem területén készített videót megnézheti itt, a felvételen hallható a lövések hangja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×