eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A világ leghülyébb április 1-jei tréfái

Április 1-je a tréfák napja világszerte. A museumofhoax.com összegyűjtött néhányat a legrosszabbul elsült viccek közül. (Bár elképzelhető az is, hogy maga a lista is csak egy bolondok napi tréfa.)

Amnesztia

Romániában az Opinia című lap 2000. április 1-jén azt közölte, hogy szabadon engedik a Baia Mare börtön foglyait.

A hírnek hatvan ember bedőlt, közülük sokan hosszú utat tettek meg a fegyintézethez, hogy magukhoz ölelhessék "rég nem látott" rokonaikat.

Az emberek azonban hiába várakoztak a börtönkapu előtt, a rabokat nem engedték el. A lap később elnézést kért a tréfáért.

Szívszorító határidő

A londoni városháza munkatársai 2000-ben arról értesítették az éppen vakációzó Glenn Howlettet, hogy a fontos jelentést, amelyen dolgozik, két héttel korábban kell leadnia. A férfi visszatért a nyaralásból, és lázas munkába kezdett.

Az új határidő szorításától azonban olyan stressz alá került, hogy szívzavarai támadtak, majd összeomlott, és nem tudta folytatni a munkát. Felépülése után arra a megállapításra jutott, hogy nem éri meg az egészségét kockáztatni, ezért előrehozott nyugdíjazását kérte.

Ekkor valaki megmondta neki, hogy az új határidő mindössze egy tréfa volt. Glenn Howlett pert indított, a városházán pedig betiltották a "tréfákat".

A halott kutya

Paul Goobie egy elpusztult kutya tetemét kötötte munkatársa autójának lökhárítójához. Kevin Meloy nem vette észre a kutyát, és elindult.

Az autó után vonszolt kutya látványa elborzasztotta az úton közlekedőket, ezért sokan próbálták megállítani a férfit.

Súlyosbította a helyzetet, hogy Kevin Meloy süket volt, így nem hallotta az autódudák hangját. Mérföldeken át vezetett, mire valakinek sikerült felkeltenie a figyelmét, és megállítania. Hamis akasztás

Randy Wood úgy döntött, hogy egy kicsit megtréfálja volt feleségét. Felhívta a nőt, és arra kérte, jöjjön át hozzá, mert valamit mutatni szeretne neki. Amikor a volt feleség megérkezett, férjét a kertben felakasztva találta.

A nő azonnal a 911-et hívta, így nemsokára tűzoltók, mentők és rendőrök érkeztek a helyszínre. Amikor a férfit le akarták vágni a kötélről, akkor vették észre, hogy még él, sőt, semmi baja nincs, hiszen csak megrendezte öngyilkosságát.

A férfit a hatóságok figyelmeztették: akár ezer dolláros büntetést és egy éves szabadságvesztést is kaphat a tréfáért.

Rablás tréfából

Sitra Walker egy colombusi ruhaboltban dolgozott. A nő még csak két hete állt munkába, amikor 2003. április 1-jén felhívta főnökét, és közölte vele: fegyveres rablás folyik az üzletben.

A riasztott vezető azonnal a rendőröket tárcsázta. Néhány perc múlva Sitra Walker ismét felhívta főnökét, és azt kiáltotta: "április tréfa!"

De ez már késő volt, ugyanis hamarosan megérkeztek a helyszínre a riasztott járőr kocsik. A nőt ezután pánikkeltéssel vádolták meg, munkahelyéről pedig elbocsátották.

Jön a Varsói Szerződés

1996. április 1-jén az orosz Itar-Tasz hírügynökség azt jelentette, hogy az orosz parlament a Varsói Szerződés felújításáról vitázik. A hamis jelentést cseh és bolgár ügynökségek is átvették, a hír így széleskörű pánikot váltott ki.

Néhány óra múlva az orosz hírügynökség közölte, csak viccelt, és elnézést kért az álhírért.

"Vicces" halálhír

Egy bostoni rádióállomás DJ-i azzal szórakoztatták magukat 1998-ban, hogy bemondták: a város polgármestere autóbalesetben életét vesztette.

Mivel a városháza nem tudott azonnal kapcsolatot teremteni Tom Meninóval, ezért a hír valótlansága sem derülhetett ki egy ideig.

A polgármester halálhírét sokan elhitték, köztük a politikus több rokona is. Az érintett rádiósokat fizetés nélküli szabadságra küldték.
"Átszakadt a gát!"

Egy oregoni rádió, a KSJJ 1999-ben azt adta hírül, hogy átszakadt az Ochoco gátja, és komoly árhullám fenyeget.

A hírt az tette igazán rémisztővé, hogy egy évvel korábban valóban kilépett medréből a folyó, és több száz ingatlanban keletkezett kár.

A háztulajdonosok közül sokan a hír hallatán azonnal készülődni kezdtek a menekülésre.

Nukleáris támadás

2003. április 1-jén az amerikaiak által vezetett koalíció már Irakban harcolt. Az ázsiai ország moszkvai nagykövete sajtótájékoztatót tartott. Sokan úgy gondolták, hogy az iraki kapitulációt jelenti be.

A diplomata egy papírról, amelyre azt mondta, hogy a Reuters egyik gyorshíre, a következő szöveget olvasta fel: Az amerikaiak véletlenül nukleáris rakétát lőttek ki a brit csapatokra, heten meghaltak".

A bejelentés után az újságírókkal zsúfolt terem hirtelen elcsendesült a sokktól. Ekkor a nagykövet azt kiáltotta: "áprilisi tréfa".

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×