eur:
388.53
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Süteményből készített esküvői ruhát a mennyasszonyának

Bár Valentyin Stefanót sokan ismerik Ungváron különleges süteményeiről, de még a mennyasszonyát is meglepte, hogy az esküvőre egy különleges ruhát készít neki süteményekből.

Valentyin Stefano az Ukrajnához tartozó, kárpátaljai Ungvár közismert cukrásza, pedig csak hat évvel ezelőtt kezdett el dolgozni. Néhány éve egy párizsi cukrászversenyen egy Cadillac-et formázó sütemény-montázsával a harmadik díjat nyert.

Korábban készített már - szigorúan felnőtt közönségnek - női melleket formázó süteményt, de olyan húsvéti tortát is, amely ezreket vonzott az ungvári székesegyházba.

Az esküvői ruha nem készült el könnyen: a süteményeket először egyszerűen egymáshoz akarta rögzíteni, de szétestek. Ezután a fánkokat egy ruhakeretre erősítette, és az esküvő előtt mennyasszonya minden este órákig viselte a ruhát, miközben vőlegénye újabb fánkokat erősített fel.

A ruha két hónap alatt lett kész, mintegy 1500 fánk adja a fő részét, és 10 kilót nyom. A korona, a bokréta és nyaklánc karamellből készült.

A mennyasszony, Viktória először kicsit zavarónak érezte a ruhát, de később úgy megszerette, hogy saját elmondása szerint legszívesebben le sem vette volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×