INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mustárgáz-alapanyag a pincében

Infostart / InfoRádió
Mustárolaj, a mustárgáz alapanyaga volt abban az üvegben, amely vasárnap hajnalban összetört egy 27-éves fiatalember kezében egy dorogi ház alagsorában. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt indított nyomozást.

Varsányi Zsolt sajtóreferens elmondta, hogy elsődleges értesülései alapján a két liter mustárolaj a fiatalember tulajdona volt.

Az üveget csaknem két éve egy budapesti laktanya felújításakor találta, és azért vitte haza, mert formája miatt megtetszett neki. Arról, hogy mi volt benne, eddig fogalma sem volt.

Vasárnap hajnalban egy családi vitát követően ment le az alagsorba aludni, és ekkor tört össze az üveg. A kapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt indított nyomozást.

A gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban, valamint harci gáz alapanyagaként használható fel a mustárolaj - mondta el az InfoRádióban Lágler Katalin, a dorogi hulladékégető igazgatója.

Hozzátette: az anyag köhögést, torokfájást és szemirritációt okoz. A hulladékégetőben az érintett mosókonyha összes berendezését, amelyre fröccsent a szerből, megsemmisítették.

A 27 éves fiatalember a hírügynökségi jelentések szerint enyhe sérüléseket szenvedett a kezén és a lábán.


A címlapról ajánljuk