eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Esküdtnek hívtak be egy négyéves kislányt

Nagy-Britanniában egy négyéves kislányt tévedésből esküdtnek hívtak be egy tárgyalásra. Beatrice Ball még olvasni sem tud, és nevét is csak nemrég tanulta meg leírni.

A bíróságtól érkezett hivatalos levelet édesanyja olvasta fel megrökönyödve a kislánynak, aki azonban meglehetősen mulatságosnak találta a dolgot. Mivel nemrégiben nagyapját is behívták esküdtnek egy tárgyalásra, pontosan tudta, hogy miről van szó.

Beatrice édesanyja rögtön kapcsolatba lépett az illetékesekkel, és emlékeztette őket arra, hogy az esküdtszék tagjainak 18 év felett kell lenniük. A kislányt így felmentették a kötelezettség alól.

A behívót kiküldő hivatalnokok a bristoli önkormányzatot okolják a keveredés miatt, azt állítva, hogy egy régi választói névjegyzéket küldtek meg nekik, amelyen tévedésből szerepelt Beatrice neve.

Az önkormányzat azonban kitart amellett: a hivatalnokok az aktuális névjegyzéket kapták meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×