eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin

Da Vinci-kód: véletlen vagy összeesküvés?

Talán véletlen egybeesés, talán összeesküvés, amelynek gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza és átszövik a Templomos lovagrendet és a Vatikánt. Egy biztos: a Da Vinci-kód szerzője, és az őt perlő szerzőcsoport egyik tagja "összecsap" a bíróságon kívül is, az amerikai könyvesboltokban. Egy napon jelent meg ugyanis legújabb kiadványuk.

Miközben egy londoni bíró azt próbálja eldönteni, hogy valóban Michael Baigent és Richard Leigh A Szent Vér és a Szent Grál című könyvéből lopta-e sikerregénye fő szálát Dan Brown, A Da Vinci-kód puhakötésű kiadása és Baigent új könyve, A Jézus-iratok egyszerre jelent meg az Egyesült Államokban.

"Tiszta véletlen, legalábbis a mi részünkről" - jegyezte meg Michael Baigent, aki azt mondja: hónapokkal ezelőtt döntött a könyv megjelenésének időpontjáról, még azelőtt, hogy megtudta volna, mikor lesz a tárgyalás, vagy hogy mikor jelenik meg A Da Vinci-kód puhakötésű kiadása.

Baigent elismerte, hogy a pernek köszönhetően jelentősen megnőttek korábbi könyve eladásai, de azt mondja: rengeteg könyvet kellene eladnia ahhoz, hogy ki tudja fizetni belőlük a perköltségeket.

Russel Perrault, A Da Vinci-kód puhakötésű változatát kiadó Anchor Books munkatársa szerint a sikerkönyvnek is jót tett a londoni per: "a keménykötésű kiadás hatalmas eladásai egyáltalán nem estek vissza."

A film miatt?

A puhakötésű változat időzítése mögött, úgy tűnik, hogy a regényből készült film közeledő bemutatója áll. A Tom Hanks, Audrey Tatou és Ian McKellen főszereplésével készült film az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában májusban kerül a mozikba. "A moziba járók nagy része puhakötésű könyveket olvas" - indokolja a döntést Russel Perrault.

Az Egyesült Államokban, ahol a regények először 20-25 dolláros keménykötésben jelennek meg, az olcsóbb, 6-7 dolláros puhakötésű kiadás általában kevesebb, mint egy évvel az eredeti megjelenés után kerül a polcokra.

A Da Vinci-kód keménykötésben 2003 tavaszán jelent meg és mostanra valószínűleg a legtöbb példányban eladott keménykötésű könyv lett a felnőtt regények között.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×