eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Itt a marhaszelet-kabát és a szalonnasátor

Marhaszelet, darált hús és szalonna - hentesüzletekben mindez természetes látvány, múzeumokban azonban meglehetősen szokatlan. Ezeket az "anyagokat" választotta egy belga művész, akinek A hús templomai című kiállítása három napig látható, vagyis addig, amíg az alkotások alapanyaga meg nem romlik.

A genti Modern Művészetek Múzeumában megrendezett kiállításon látható például egy marhaszeletekből készült kabát, és egy bacon szalonnából összeállított sátor is, marhahús-hálózsákkal - írja a De Morgen című belga lap.

"A hús nagyon erotikus anyag. Sok művem az elbomlás és a halál kultuszáról szól" - mondja Jan Fabre "húsművész", hozzátéve, hogy nagyszerű élmény volt olyan dolgokat alkotni, amelyek csak három napig tartanak ki.

"Ez jó lecke szerénységből minden olyan művésznek, aki bevallja az örökkévalóság iránti rajongását" - véli Jan Fabre.

A művész egy éjszakán át dolgozott asszisztensével az alkotásokon, amelyekhez összesen 100 kilogramm marhaszeletet, 15 kilogramm darált húst és néhány kilométernyi bacon szalonnát használtak fel.

Jan Fabre nem most kísérletezett első alkalommal a hússal, mint alapanyaggal: 2000-ben a genti egyetem aulájának oszlopait öltöztette szalonnába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×