INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

Hatvan kiló zsírt operáltak ki egy nőből

Infostart

Spanyolországban mintegy hatvan kiló hájat operáltak ki egy 55 éves asszonyból. A kilenc óra hosszat tartó műtét a maga nemében egyedülállónak számít. A túlsúly már komolyan akadályozta az asszony normális életvitelét.

Minden idők egyik legkomolyabb ilyen típusú műtétjét végezték el a spanyolországi Baszkföld egyik kórházában, ahol egy 55 éves asszonyból operáltak ki mintegy 60 kiló hájat.

Az orvosoknak a műtét során kisebb darukkal kellett megemelniük a nő gyomrát. A múlt héten sorra került műtét előtt az asszony már olyan súlyos problémákkal küzdött, hogy csak úgy tudott aludni, ha a hasát egy, az ágya mellé állított asztalra helyezte, hasa pedig kötényként lógott le lábára.

A műtétet végző orvoscsoportot vezető Francisco Javier Gabilondo szerint a műtét inkább látványos, mint nehéz volt.

Az orvos szerint a hatalmas hájtömeg miatt az asszony mintegy öt éve már dolgozni sem tudott rendesen. "A hájtömeg nem daganat volt, hanem egy zsírból, folyadékból és megnyúlt bőrből álló tömeg a páciens hasüregében" - mondta Francisco Javier Gabilondo.

Sebészek szerint a műtét sokat javíthat az asszony hátának, térdeinek és lábának állapotán, amennyiben a hölgy betartja az előírt diétát és rendszeresen mozog.

A műtétet végző orvos az eset kapcsán rámutatott: "A 21. században a nyugati világban élő emberek elsősorban a félelem miatt híznak el, tehát egy összetett pszichiátriai problémával állunk szemben".

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018