eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hatvan kiló zsírt operáltak ki egy nőből

Spanyolországban mintegy hatvan kiló hájat operáltak ki egy 55 éves asszonyból. A kilenc óra hosszat tartó műtét a maga nemében egyedülállónak számít. A túlsúly már komolyan akadályozta az asszony normális életvitelét.

Minden idők egyik legkomolyabb ilyen típusú műtétjét végezték el a spanyolországi Baszkföld egyik kórházában, ahol egy 55 éves asszonyból operáltak ki mintegy 60 kiló hájat.

Az orvosoknak a műtét során kisebb darukkal kellett megemelniük a nő gyomrát. A múlt héten sorra került műtét előtt az asszony már olyan súlyos problémákkal küzdött, hogy csak úgy tudott aludni, ha a hasát egy, az ágya mellé állított asztalra helyezte, hasa pedig kötényként lógott le lábára.

A műtétet végző orvoscsoportot vezető Francisco Javier Gabilondo szerint a műtét inkább látványos, mint nehéz volt.

Az orvos szerint a hatalmas hájtömeg miatt az asszony mintegy öt éve már dolgozni sem tudott rendesen. "A hájtömeg nem daganat volt, hanem egy zsírból, folyadékból és megnyúlt bőrből álló tömeg a páciens hasüregében" - mondta Francisco Javier Gabilondo.

Sebészek szerint a műtét sokat javíthat az asszony hátának, térdeinek és lábának állapotán, amennyiben a hölgy betartja az előírt diétát és rendszeresen mozog.

A műtétet végző orvos az eset kapcsán rámutatott: "A 21. században a nyugati világban élő emberek elsősorban a félelem miatt híznak el, tehát egy összetett pszichiátriai problémával állunk szemben".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×