eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A Disney-t perlik a Pokol Angyalai

A Hell's Angels, vagyis a Pokol Angyalai motoros klub beperelte a Disney-t, amiért az egy filmjében használni kívánja a klub nevét és jellegzetes halálfejes logoját. A Disney nem aggódik túlságosan.

A Pokol Angyalai által kifogásolt film címe Wild Hogs lesz, és John Travolta, illetve Tim Allen játsszák majd a főszerepeket. A történet egy csapat középkorú kezdő motorosról szól, akik kalandot keresve indulnak útnak, hamarosan azonban összetalálkoznak a Pokol Angyalaival.

A motoros klub azt kifogásolja, hogy a Disney nem mutatta meg nekik a 2007-ben a mozikba kerülő motoros film forgatókönyvét. Egy Disney-szóvivő azzal utasította el az ügyet, hogy a jogi lépést nem tartják érdemlegesnek.

Az, hogy az 1948-ban alapított kaliforniai motoros társaság neve honnan jön, a mai napig kérdéses. Egyesek szerint Howard Hughes azonos című 1930-as filmjéből. Mások szerint onnan, hogy a klubot a Pokol Angyalai F-17-es bombázó alakulat tagjai hozták létre a második világháború után, új izgalmat keresve.

A ma számos nemzetközi csoporttal is rendelkező Pokol Angyalai a motoros ellenkultúra kitörölhetetlen szimbólumává váltak. Így nem is csoda, hogy ez a konfliktus nem az első a kultikussá vált motoros csoport és az amerikai szórakoztatóipar között.

A leghírhedtebb eset 1969-ben történt, amikor egy koncert biztosítására bérelték fel a Pokol Angyalait. A koncert egy néző halálával végződött, a bíróság azonban később felmentette az érintett motorost, mert bizonyítottnak látta az önvédelmet.

A Pokol Angyalai egyébként többször is megjelentek már a mozivásznon, és számos könyv is foglalkozott velük.

A motoros klubnak azonban mindig is volt egy sötétebb oldala is: az Egyesült Államokban és főleg Kanadában többször kapcsolták össze őket a szervezett bűnözéssel, rendbontással, és legutóbb kábítószer-készítéssel és -terjesztéssel.

A Pokol Angyalai szerint ezekért legfeljebb az egyes tagok és nem a szervezet egésze a felelős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 28. 16:06
×
×
×
×