INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Gyilkos ne olvasson bűvészkönyvet!

Infostart / InfoRádió
Egy szigorúan őrzött amerikai börtön lakójának megtiltották, hogy bűvész-könyveket olvasson. Az intézmény vezetői szerint biztonsági okokból volt szükség arra, hogy letiltsák a gyilkosságért ülő férfi könyvrendelését.

Az amerikai büntetés-végrehajtás szóvivője szerint a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt férfi azért nem kaphatja meg a kért bűvész-könyveket, mert a börtön vezetése biztonsági szempontból nem tartotta helyénvalónak a kötetek engedélyezését.

A Magic Circle nemzetközi bűvész-szervezet szóvivője értetlenségének adott hangot a hírre reagálva. Mint mondta, a bűvészek valóban képesek megtéveszteni másokat, de csakis olyan környezetben, amely fölött teljes ellenőrzésük van. Ez pedig, főleg egy szigorúan őrzött börtönben, nem jellemző.

"Nem értem az amerikai büntetés-végrehajtás döntését, kivéve persze, ha a szabadulás-művészetről kért könyveket az elítélt" - mondta David Beckley, hozzátéve, hogy a bűvészet, mint minden más hobbi, hozzájárulhat ahhoz, hogy minta-elítélt legyen egy-egy börtönlakóból.

A címlapról ajánljuk