eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Elszigetelődik a Margitsziget! - Közlekedés kizárólag gyalogosan

Továbbra is nehéz a bejutás a Margitszigetre, ahol júliusban kezdődött a csatornarendszer felújítása és kibővítése.

Újra változott a Margitsziget közlekedése az ott zajló csatornázási munkálatok miatt. Autóval eddig is csak érvényes engedéllyel lehetett behajtani, de a buszok közlekedése is jelentősen változott az elmúlt hetekben. A szigetre bejáró 26-os busz csak a margitszigeti Zenélőkútig, rövidített útvonalon közlekedik, várhatóan 2017 tavaszáig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK kiemelte, hogy a szigetet a Margit híd felől a 4-es vagy a 6-os villamosról leszállva gyalog lehet megközelíteni.

A Margitsziget megközelítése kihívás több sportszövetség számára is, mivel a szigeten van a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség székhelye is, ezért az ide érkező sportolók és delegációknak nem könnyű megközelíteni a Hajós Alfréd Sportuszodát.

Júniusban a főpolgármester kiemelte, hogy a 2017-es vizes vb előtt megvalósul a Margit-sziget csatornázása. Tarlós István hozzátette: a munkálatok jövő júniusban fejeződnek be.

„A Margitsziget és létesítményeinek nagy mennyiségű szennyvize a mai napig tisztítatlanul ömlik a Dunába, ami egyszerűen tarthatatlan. A csatornaépítés célja a Duna védelme és a Margitsziget tiszta és egészséges környezetének végleges megteremtése. Ez a csatornarendszer képes lesz összegyűjteni a sziget valamennyi szennyvízét, bevezetni Budapest egységes csatornahálózatába, a sziget szenny- és csapadékcsatorna rendszerének kiépítése, a margitszigeti gerincút teljes felújítása, a Dráva utcai csatornaszakasz korszerűsítése és ehhez kapcsolódva a Dráva utca útfelújítása egészen a Váci útig. A csatornaépítés kivitelezése jövő év júniusában zárul le” - mondta Tarlós István.

A világbajnokság előtt az alsó rakparton gyalogos sétány és kerékpárút épül az Árpád hídig. A munkálatok között szerepel még a Duna alatti csőalagút megépítése, szennyvíz- és csapadékvíz-vezeték fektetése, valamint a hozzájuk kapcsolódó műtárgyak megépítése a szigeten. A Városháza korábban közölte, hogy ötmilliárd forintba kerül a Margitsziget csatornázására.

 A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelezte, hogy a Margitsziget déli oldaláról, a szökőkút mellől minden nap, délelőtt tíz órától este hatig félóránként ingyenes járatot indít a Palatinus strand könnyebb megközelítése érdekében. A Margitsziget megközelítése korábban is problémás volt, mivel idén májusban fejezték be az Árpád hídi lehajtó rekonstrukcióját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2017. augusztus 19. 08:07
×
×
×
×