eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Nyitókép: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc: nemzeti függetlenség ünnepét "árulók próbálják meg a közösség nevében ünnepelni"

Felfordult világban élünk, egy olyan világban Magyarországon, ahol a nemzeti szabadság és a nemzeti függetlenség ünnepét "árulók próbálják meg a közösség nevében ünnepelni", ünnep helyett valójában ellopni, megbecsteleníteni - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt október 23-i megemlékezésén.

Gyurcsány Ferenc a fővárosi Ötvenhatosok terén tartott beszédében kijelentette: 1956. arról szólt, hogy Magyarország megszabaduljon az orosz-szovjet uralomtól. Ha erről szólt, akkor a Demokratikus Koalíció szerint áruló az, aki "utálkozással figyeli", hogy Ukrajna nem akar orosz uralom alatt élni. Ha vannak emberek, akik megtagadják egy ilyen néptől a segítséget, akkor ők a DK szerint árulók - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc Dantétől idézte, hogy a pokol legforróbb bugyrai azoknak vannak fenntartva, akik erkölcsi válság idején ragaszkodnak semlegességükhöz. Aki élet és halál, gyilkos és áldozat dolgában nem mer egyenesen fogalmazni, annak 1956 zászlaján levő középső, nagy, szimbolikus lyuk valójában a semmi - jelentette ki. Ezek az emberek a semmit markolják, a semmi olvad még nagyobb semmivé a kezükben - mondta a pártelnök.

"A magyar kormány ennél is rosszabb, ő egész egyszerűen a gyilkos oldalára áll, a gyilkost mentegeti, és hazudja, árulja el az ügyet, '56 ügyét, a magyar szabadság és függetlenség ügyét, és árulja el népét és árulja el szövetségeseit" - ismertette véleményét.

"Ebben a pillanatban azok a szavak, amelyeket az áruló miniszterelnök mond a gyilkosok védelmében, azok nem egyszerűen ocsmányak, hanem a bűnök bűneiként hatnak. A pokol legmélyebb, legforróbb bugyra az olyanoknak van fenntartva, mint a magyar kormányfő, a körei, s teszem hozzá, mindazoknak, akik ezt szolgálják" - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus zárásként azt mondta, hogy a DK nevében meghajtják fejüket Nagy Imre és mártírtársai előtt, őket a magyar szabadság, a magyar függetlenségért folytatott küzdelem igaz hőseinek tekintik, olyan hősöknek, akik megérdemlik a haza tiszteletét.

Az esemény végén Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjai koszorút helyeztek el a téren álló emlékműnél.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×