eur:
401.85
usd:
370.5
bux:
74466.07
2024. október 21. hétfő Orsolya
Founded in 1884, Budapest Keleti, or Eastern railway station, is the primary gateway to Hungarys capital as well as the most loaded transportation joint in the country. According to statistics, about 410 trains arrive and depart from the station daily.
Nyitókép: Eric Yang/Getty Images

Megszólalt a MÁV a Keletiben kisiklott vonatról

Az érintett szerelvényen nem voltak utasok.

Mint arról az Infostart is beszámolt, műszaki hiba miatt volt fennakadás a Keleti pályaudvaron. Akkor még megerősítetlen információk alapján lehetett csak hallani, hogy kisiklott egy szerelvény.

Most Hegyi Zsolt MÁV-vezérigazgató a Facebookon azt írta, hogy hétfő hajnalban a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengelye kisiklott a pályáról.

"Szerelvényvonat volt, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott. Senki nem sérült meg, a mozdonyvezető kollégánk sem, aki észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett. A baleset kapcsán érthetően jut eszébe mindenkinek az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt.

A két esetnek azonban műszaki értelemben nincs köze egymáshoz,

hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük. A jelenlegi baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de az már látszik, hogy más áll a hátterében" – írta a cégvezető, mellékelve egy képet, amely szerint egy úgynevezett csúcssín tört el.

Ezután megemlítette, hogy a vonatok pontosabb és problémamentesebb közlekedése érdekében jövőre végrehajtják a Keleti-programot, amelyben a pályaudvar teljes váltókörzetét felújítják. A komplex munkálatok elvégzése érdekében

egy időre a pályaudvar be lesz zárva, nem indít és fogad majd vonatokat.

Hegyi Zsolt szerint addig az eddiginél gyakoribb, alaposabb vizsgálatokkal és szigorú biztonsági intézkedésekkel tesznek azért, hogy "az ilyen és ehhez hasonló balesetek megelőzhetők legyenek, vagy mint ebben az esetben, a hatásuk minimalizálható legyen".

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 08:02
×
×
×
×