eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
KomiĹža town on island Vis, Dalmatia, Croatia, where parts of Mamma Mia 2 movie were filmed. Photo made with drone DJI Mavic Pro from above.
Nyitókép: mbbirdy

Meglépte Horvátország, amit nem akartak a turisták - ilyen drágulást jelent

Zsebbe vágó döntés október 1-jétől.

Október 1-jétől is marad a nyári tarifa a horvát autópályákon - tájékoztatott a horvát autópályákat kezelő vállalat. A HAC azzal indokolta döntését, hogy 2012 óta nem emelt árakat. Ez idő alatt a karbantartási és építési költségek jelentős megnőttek, ezért a vállalatnak korrigálnia kellett az útdíjakat a pénzügyi stabilitás biztosítása érdekében.

A szezonális autópályadíjakat - amelyek tíz százalékos árnövekedést jelentenek a nyári hónapokban - először 2017-ben vezették be Horvátországban, de az elmúlt négy évben a koronavírus-járvány, majd a gazdasági válság miatt nem alkalmazták.

A vállalat most úgy döntött:

az idén július 1-je és szeptember 30-a között megszabott nyári tarifa október 1-jétől is érvényben marad.

Ugyanakkor továbbra is kedvezőbb díjat vehetnek igénybe azok az autósok, akik rendelkeznek elektronikus ENC-készülékkel, amelynek használata legfeljebb 33 százalékos engedményre jogosít fel.

A drágulás most sem vonatkozik a nehéz járművekre, autóbuszokra és kamionokra.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×