eur:
396.07
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Full frame of a low angle shot of a gray sky with clouds of rain.
Nyitókép: Pakin Songmor / Getty Images

Itt a változás az időjárásban

Szél is fújhat, eső is eshet.

Kedden nyugat, délnyugat felől már határozott felhősödésre, ezzel együtt egyre több helyen záporokra, zivatarokra számíthatunk, néhol akár tartósabban is eshet. A vastagabb felhők és a csapadéktömbök a keleti, északkeleti országrészt inkább csak a késő délutáni, esti órákban érhetik el, arrafelé várható a legtöbb - jellemzően már szűrt - napsütés. A délies szél hétfő délután az Észak-Dunántúlon, kedden már nagyobb területen megélénkül, az Alföldön helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél több fokkal alacsonyabb, míg az Alföldön néhol kissé magasabb is lehet.

Kelet- és részben Közép-Európa időjárását változatlanul magasnyomású légköri képződmény alakítja, amely a területen csendes kora őszi időt eredményez nagy területen zavartalan napsütéssel, a megszokotthoz képest magasabb csúcshőmérséklettel, hajnalban helyenként köddel, rétegfelhőzettel.

A kontinens nyugati és északi országaiban ugyanakkor légörvények hatására mozgalmasabb az időjárás, a hozzájuk kapcsolódó vastagabb felhőtömbökből többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.

A nedves léghullámok a következő 36 órában nyugat, délnyugat felől a Kárpát-medencét is elérik, emiatt zápor, zivatar kedden már várható.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×