eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Compliance Akadémia elnöke előadást tart az akadémia budapesti rendezvényén a hivatal rendezvénytermében 2024. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Rangos védjegyet kapott a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal nemcsak szakmai tevékenységével védi a családokat, hanem családbarát munkahelyként is működik, ezt ismerte el a Családbarát Magyarország Központ azzal, hogy odaítélte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegyet, amit a hivatal két évig használhat.

A GVH közleményében ismerteti: az elmúlt években számos lehetőséget biztosított munkatársainak, hogy munkájukat össze tudják egyeztetni a családi életükkel. Egyebek között a hivatal hozzájárul a gyermekszületéssel kapcsolatos anyagi terhekhez, valamint iskolakezdési támogatással is segíti a gyermekes családokat.

Az intézkedések sorába illeszkedik a gyermekbarát hivatali munkaállomás működtetése, ahol a munkatársak akár gyermekük mellett dolgozva is elvégezhetik feladataikat nyugodt, zavartalan, gyermekbarát irodai környezetben. A családalapítás előtt álló, vagy éppen már családos munkatársaknak elektronikus tájékoztató segít megismerni a GVH, illetve a magyar kormány által nyújtott családbarát intézkedéseket és támogatásokat.

Idézik Rigó Csaba Balázst, a GVH elnökét, aki hangsúlyozta: a család a legnagyobb érték, a gyermekáldás pedig a legnagyobb öröm. Jelenleg a hivatal 71 munkatársa nevel összesen 131 tizennyolc évesnél kisebb gyermeket. Mindent megtesznek azért, hogy családi életüket össze tudják hangolni a szolgálatukkal.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Rigó Csaba Balázs 2022-ben a Fogyasztóvédelemért Kerekasztal tagjaként Családbarát Munkacsoportot hívott létre azzal a céllal, hogy erősítse a családokat célzó, megtévesztő reklámokkal és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal szembeni fellépést, elsősorban az online és közösségi média felületein. A GVH javaslatára került be a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe a család és családi kapcsolatok, mint kiemelten védendő érték.

Ezen kívül a GVH a Gondolja Végig Higgadtan című sorozatában számos edukációs anyaggal segíti a fogyasztókat, a magyar családokat, hogy tudatos, megfontolt döntést hozhassanak, ha egy terméket, vagy szolgáltatást választanak.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×