eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Nyitókép: Facebook

Bejegyzésben teszi helyre a vízügy a trágár kommentelőket

A víz visszatartásáról is írnak.

Közösségi oldalán teszi helyre a megalázó kommentelőket az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

A bejegyzésében köszönetet mondanak az építő jellegű hozzászólóknak, de jelzik, hogy a vízügyes szakembereket pocskondiázó, trágár kifejezésekkel illető hozzászólásokat azonnal törölni fogják.

Arról is írnak, hogy a szemléletváltás a vízügyi ágazatban már jó ideje megtörtént. A vízügyi szakemberek a rendelkezésére álló területeken a lehetőségeikhez képest a legtöbb vizet visszatartják, de nem képesek ezt egyedül megoldani.

"Az előrejelzések szerint ismét nem azokon a területeken fog nagyobb csapadék esni- ezáltal árhullámokat okozni -, ahol a legnagyobb szükség lenne rá, ahol a legnagyobb az idei évi csapadékhiány, vízhiány. A csapadék java elsősorban a nyugati országrész folyóinak vízgyűjtő területét (elsősorban külföldi vízgyűjtő területek) érinti. Dombvidéki területekről lévén szó, a mederben történő tározási lehetőségeink itt még jóval korlátozottabbak" - áll a bejegyzésben.

Hozzáteszik, hogy a Dunán érkező árhullám várhatóan lehetőséget fog adni arra, hogy a szigetközi vízpótló rendszer csatornáit, valamint a Ráckevei-Soroksári-Dunaág és a belőle kiágazó csatornarendszerek vízszinjeit újra a maximális üzemi vízszintre emeljék.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×