eur:
397.53
usd:
359.99
bux:
72328.9
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Illés Fanni ezüstérmes úszó (k) Karácsony Gergely főpolgármester társaságában a magyar paralimpiai küldöttség fogadásán a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) dr. Koltai Jenő Sportközpontjában 2024. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.

Egy olimpiai és paralimpiai rendezéshez akadálymentessé kellene tenni Budapestet 2036-ra - mondta az InfoRádiónak Karácsony Gergely főpolgármester.

Nyitottan áll a budapesti olimpia- és paralimpiarendezés kérdéséhez Karácsony Gergely, aki erről a párizsi paralimpiáról hazatért magyar küldöttség fogadásakor beszélt az InfoRádiónak adott interjúban.

A városvezető kitért arra is, hogy nem a sportlétesítmények fejlesztésére kellene fókuszálni a következő időszakban.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a paralimpián sikeres sportolók rengeteget tesznek a szemléletformálásért, és ezért nagyon hálás nekik.

Az új ciklus előtti háttértárgyalásairól, az új összetételű Fővárosi Közgyűlés tagjaival és a pártvezetőkkel zajló háttértárgyalásokról a főpolgármester nem akart semmi konkrétumot elárulni.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a mostaninál otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő ötéves ciklusában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Sötét időszakot él a MÁV, izzott a magyar internet a "fekete hétfőn"

Sötét időszakot él a MÁV, izzott a magyar internet a "fekete hétfőn"

Sötét időszakot él a MÁV, a nyár folyamán a korábban megszokottakhoz képest is jelentős késések, valamint elmaradt fejlesztésekből fakadó problémák voltak. A Keleti pályaudvaron nemrég történt balesetben a szerencsének köszönhetően senki sem sérült meg, de ismét rámutatott, mekkora veszélyt rejt a vasúti fejlesztések elmaradása. A folyamatos késések, valamint a baleset okozta "fekete hétfő" miatt az emberek figyelme a MÁV-ra, valamint a terület szereplőire irányult, és azóta is intenzíven jelenik meg a közbeszédben. Megnéztük, hogyan mutatkozott meg ez a fokozott érdeklődés a Google Trends adataiban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×