eur:
396.67
usd:
359.24
bux:
71895.82
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városházán 2024. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely és Magyar Péter paktumáról beszél Szentkirályi Alexandra

Létrejött a Karácsony–Magyar Péter-paktum a fővárosban – jelentette ki a Fidesz budapesti szervezetének elnöke a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

Szentkirályi Alexandra szerint egyre több hír szól arról, hogy Karácsony Gergely és Magyar Péter együtt vezetik majd a fővárost.

„A fővárosiak nem erre szavaztak, a budapestiek éveken át láthatták, hogy Karácsonynak semmi másról nem szól a városvezetés, mint hogy helyzetbe hozza Gyurcsány Ferenc embereit” − állítja a kormánypárti politikus.

Szerinte a budapestiek épp erre mondtak nemet június 9-én, és a Fidesz is nemet mond a Karácsony–Magyar-paktumra, mert világos, hogy pont ugyanaz fog folytatódni, ami eddig volt.

„Budapest ennél többet érdemel” − mondta videónyilatkozatában Szentkirályi Alexandra.

A Tisza Párt elnöke a június 9-i választások után valamennyi budapesti lista vezetőjét egyeztetésre hívta. Ezen Szentkirályi Alexandra nem vett részt. Karácsony Gergely azonban kompromisszumkényszerben van, hiszen az őt jelölő pártok képviselőivel együtt sincs meg a többsége a közgyűlésben - írja az Index.

A találkozóról szűkszavú közleményekben számoltak be a felek. „A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral” – közölte el augusztus elsején Magyar Péter.

A Főpolgármesteri Hivatal is röviden fogalmazott: „Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel. A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak.”

Demszky Gábor is véleményt nyilvánított

A volt főpolgármester a Tisza elnökének keddi Facebook-bejegyzésében közölt álláspontjával kapcsolatban kijelentette, elhamarkodottnak tartja Magyar Péter nyilatkozatát. Szakmai szempontból értékelhetetlen ez a szöveg, mert nem szól a Budapest működéséhez is elengedhetetlen fejlesztésekről, és azok finanszírozása érdekében szükséges összefogás szükségességéről - idézi az Index.

Demszky Gábor ezt is írta: „Aki csak a működtetést preferálja, az a hanyatlás szószólója. Vagy nem ért – persze nem is érthet – ahhoz, amiről azért van bátorsága írni. Ezért szakmailag nullára értékelem és politikailag veszélyesnek tartom ezt a szöveget, amiről akár szívesen vitatkoznék nyilvánosan szerzőjével. Ám jól tudom, hogy nem fog válaszolni arra, amit írtam, és vitatkozni sem akar róla. Abban bízom csak hát, hogy környezete leállítja a napóleoni szerepben tetszelgő vezér ámokfutását.”

Demszky Gábor kommentben hozzáfűzte: „Az szeretném, ha Karácsony Gergő és Magyar Peti egymással versengve vagy összefogva a tettek emberei lennének, és így, találékonyan, ügyesen, mint két egymással vetélkedő jóbarát fektetnék két vállra a semmirekellőt. Karácsony már a tettek mezején küzd, végrehajtó hatalom, fontos pozíció birtokában. Magyar még csak a döntéseiért, szavaiért felelős, ám be kellene látnia, hogy egyedül nem megy, nem fog menni, Budapest is kell, nagyon kell a rezsimváltáshoz.”

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A mostani vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint a jelenlegi alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés. A külpolitikai szakértő szerint Kamala Harrisnek nem volt vesztenivalója, és jól élt a lehetőséggel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×