eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
On the picture there is a wallet held in hand with some Hungarian forint banknotes. Three ten thousand forint banknotes and one twenty thousand forint banknote. Altogether 50000 HUF. The background is black. This picture is color saturation enhanced.
Nyitókép: Gabor Meszesan/Getty Images

A megszokott büntetés tízszeresét kaphatja, aki ezt elköveti

A MÁV tájékoztatása szerint sikeresen zárult a kalauz nélküli közlekedés tesztelése, így szeptembertől már több vonalon kalauz nélküli járatok fognak üzemelni. Ezekre csak érvényes bérlettel vagy jeggyel lehet felszállni.

Egy közel kéthónapos tesztüzem előzte meg a kalauz nélküli közlekedés bevezetését – mondta az InfoRádióban a MÁV helyettes szóvivője. Ez idő alatt a Pilisvörösvár és Rákos közötti S76-os vonatokon találkozhattak először a menetrendekben KN jelzésű járatokkal az utasok. A sikeres, mintegy két hónapos próbaüzemet követően szeptember 2-ától már a Rákos és Pilisvörösvár közötti S76-os járatok esetében állandó rendnek minősül a jegyvizsgáló nélküli közlekedés.

Az ősszel fokozatosan vezetik be több elővárosi vonalon is ezt a fajta közlekedési rendet

– emelte ki Váczi Viktor. Szeptember 16-ától már

  • az esztergomi vonalon a Z72-es vonatok esetében,
  • a győri fővonalon a reggeli csúcsidőszakban közlekedő Bicske és Kelenföld közötti G10-es járatokon,
  • a Déli pályaudvar és Komárom közötti S10-es vonatok egy részén is bevezetik a kalauz nélküli közlekedést.

Fontos tudni, hogy az ilyen közlekedési rendben közlekedő vonatoknál az utasoknak felszállás előtt már rendelkezniük kell érvényes jeggyel vagy bérlettel.

Az érintett kalauz nélküli vonatokon is kell azonban szúrópróbaszerű jegyellenőrzésre számítani. Ha pedig valakit érvényes jegy, bérlet nélkül talál a MÁV munkatársa, akkor

nem a "szokásos" 2600 forintos pótdíjat kell kifizetnie, hanem a 25 ezer forintosat.

Váczi Viktor közölte: a MÁV applikáció felületén a vonat információi között szerepel az, hogy az adott járat a kalauz nélküli rendszerben közlekedik-e. A táblázatos menetrendeknél a vonatszám mellett feltüntetett KN jelzés jelenti ugyanezt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Új korszak nyílhat a német politikában – friss felmérés, kérdőjelekkel

Új korszak nyílhat a német politikában – friss felmérés, kérdőjelekkel

Negyvennyolc órával a a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választások előtt hozta nyilvánosságra a ZDF közszolgálati médium legfrissebb exkluzív felmérését. Az adatok megerősítették azokat a korábbi jóslatokat, amelyek szerint a múlt heti solingeni, egy korábban már kitoloncolásra ítélt szíriai menekült által elkövetett véres terrorcselekmény még inkább a radikális jobboldali, megalakulása óta az illegális bevándorlás ellen harcoló Aternatíva Németországnak (AfD) párt malmára hajtotta a vizet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Meddig tarthat az ingatlanpiac szárnyalása? - Valaminek történnie kell

Meddig tarthat az ingatlanpiac szárnyalása? - Valaminek történnie kell

Rekordalacsony irodapiaci üresedés, szárnyaló lakásárak és a jövőbe vetett bizalom jellemezte 2019-ben az ingatlanpiacot. A fejlesztési tervekben azonban több százezer négyzetméternyi irodaterület volt, így a szakértők az egészséges piac mellett is a bérlőkért folyó verseny élesedésére számítottak. A 15. Property Investment Forumon a logisztika és a retail is komoly figyelmet kapott, ahol az e-kereskedelem térnyerése, a digitalizáció és az omnichannel terjedése voltak a kulcsszavak. A mérheteten optimizmus mellett azonban a lehetséges veszélyekre is többen elkezdték felhívni a figyelmet. Nézzük, mi is történt 2019-ben a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×