eur:
392.74
usd:
353.94
bux:
72890.87
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Nyitókép: Unsplash.com

Rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálat a légitársaságoknál

A nemzetgazdasági miniszter rendelte el az intézkedést.

A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a problémák maradéktalan felszámolása és a magyar családok érdekében határozottan fellép a jogsértést elkövető légitársaságokkal szemben, ezért a nemzetgazdasági miniszter rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el a légitársaságoknál.

Csütörtöki közleményében az NGM megállapította: a magyar kormány, illetve a tárca intézkedéseinek köszönhetően megszűnt a korábban tapasztalt repülőtéri káosz, csökkentek a járatkésések és járattörlések. Ugyanakkor továbbra is tapasztalhatók problémák a légiközlekedéssel összefüggésben, hiszen még mindig megfigyelhető jogos fogyasztói elégedetlenség.

A fogyasztóvédelmi hatóság szakmai irányítójaként a Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli témavizsgálatot rendel el a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Budapest Főváros Kormányhivatalánál a légitársaságok működésével kapcsolatban.

Hozzátették: a fogyasztóvédelmi hatóságként eljáró kormányhivatal hatáskörébe tartozik a légijáratok késésével és törlésével kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzése, az esetleges panaszkezelési előírások megszegésének szankcionálása, valamint a tisztességtelen, megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok feltárása. Jogsértés esetén szigorú hatósági fellépés és megfelelő mértékű, visszatartó erejű bírság kiszabása indokolt.

A kormányzat elkötelezett a magyar állampolgárok védelme iránt, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai irányítóként pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság a magyar családok védelme érdekében a jövőben is szigorúan járjon el a jogsértések megakadályozása érdekében - szögezte le az NGM.

Címlapról ajánljuk
Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány -  Gyökeresen  megváltozott  Oroszország megítélése
NATO-tagság a láthatáron?

Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány - Gyökeresen megváltozott Oroszország megítélése

Alig egy hónappal a szeptember végi parlamenti választások előtt régi adósságát törlesztette a Karl Nehammer kancellár vezette, a konzervatív Osztrák Néppártból (ÖVP) és a Zöld Pártból álló koalíciós kormány. Az ORF közszolgálati médium beszámolója szerint a kabinet elfogadta a több mint ötven oldalas új nemzetbiztonsági stratégia tervezetét, amelyet haladéktalanul a parlament elé terjesztenek. Az új stratégia középpontjában az ukrajnai orosz háború következményeivel való szembenézés és ettől elválaszthatatlanul semleges országként a NATO-val való együttműködés erősítése szerepel.

Kiderült, mi okozhatta a kisiklást a Keleti pályaudvarnál

A vasárnap este Kolozsvár felől érkező Claudiapolis InterCity kisiklása számos vasútvonal közlekedését borította fel, a Keleti pályaudvaron megszűnt a forgalom több mint egy napra. A vizsgálat kiderítette, hogy egy viszonylag aprónak tűnő hiba okozta a fennforgást.
VIDEÓ
Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Elrántották az eurót, a forint is bemozdult

Enyhe erősödéssel kezdte a forint a reggelt a két vezető devizával szemben, kitarthat a lendület egész nap, de kicsi az esély, hogy erősödéssel zárja az augusztust a hazai valuta. Már délelőtt felzavarta a piacokat a német tartományi inflációs adat, míg délután az országos statisztika is izgalmas lehet. Ráadásul ekkor tudjuk meg, hogy valójában milyen állapotban van az amerikai GDP is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×