eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
Heltai László, a Lehet Más a Politika (LMP területfejlesztésért és költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes jelöltje (b) beszél, mellette Csárdi Antal, a Lehet Más a Politika (LMP) főpolgármester-jelöltje (k) és Szilvágyi László, a párt XV. kerületi polgármesterjelölt (j) az LMP sajtótájékoztatóján, amelyet Budapesten, a XV. kerületi Őrjárat utcai szakrendelő előtt tartottak 2014. október 1-jén.
Nyitókép: Beliczay László

Újabb politikus lép ki az LMP-ből

Schmuck Erzsébet után Keresztes László Lóránt is otthagyja az LMP-t.

Schmuck Erzsébet után Keresztes László Lóránt is bejelentette, hogy kilép az LMP-ből. „A mai napon, 14 és fél év után megszüntettem a tagsági jogviszonyomat az LMP-ben. A párt vezető testületéből múlt év nyarán, önként távoztam. Nem tudtam, és nem is akartam már követni azokat a politikai kanyarokat, melyeket a pártvezetés leírt” – írta vasárnapi Facebook-posztjában az LMP országgyűlési képviselője.

Keresztes korábban az LMP frakcióvezetője volt, 2018 és 2019 között pedig a párt társelnöke - írja a Telex.

Keresztes szerint nagy baj, hogy az LMP akkor veszítette el irányát és társadalmi támogatottságát, amikor a legnagyobb szükség lenne egy működőképes zöld pártra. Azt is írta, hogy korábbi tagtársaihoz továbbra is lojális marad, de „egy játékszerré züllesztett, a zöld politikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni.”

Keresztes László Lóránt Tusványoson azt mondta a Telexnek, hogy a politikai irányváltások tükrében nem volt meglepő, hogy megroggyant az LMP támogatottsága. „Én sem tudtam követni ezeket a kanyarokat, és jól láthatóan a választók sem” – mondta.

Schmuck Erzsébet szombaton jelentette be, hogy 15 év után kilép az LMP-ből. Döntését azzal indokolta, hogy „ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta. Ez a párt már az Ő pártja, Ungár párt!” Schmuck szerint ugyan az Ungár vezette EP-listára a szavazatok mindössze 0,87 százalékát kapta az LMP, de ebből semmilyen következtetést nem vont le sem a párt, sem Ungár Péter.

Az LMP most zajló kongresszusán Schmuck már nem indult a tisztújításon, Ungár Péter mellett Szabó-Kellner Katalin lett a társelnök.

Az LMP egyik alapítója, Vágó Gábor is a kilépők között van, igaz, saját elmondása szerint egyszerűen csak elfelejtett kilépni a pártból korábban. Vágó a bejegyzésében arról is ír, hogy nem tudott abban részt venni, hogy az LMP először összeállt a DK-val, majd most a Fidesszel, és hogy Ungár Péter pártelnök addig taktikázgatott a párttal, amíg az teljesen elvesztette az alapításkor kijelölt irányt.

Címlapról ajánljuk

"Macron, azonnal tűnj el Franciaországból!" - üzentek az oroszok

Moszkva jegyzékben követelt konzuli hozzáférést a Telegram közösségimédia-szolgáltató őrizetbe vett alapítójához, Pavel Durovhoz, de Párizs az üzletember francia állampolgárságát tekinti elsődlegesnek - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője vasárnap a RIA Novosztyi hírügynökségnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×