eur:
394.78
usd:
358.43
bux:
71689.88
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: BKM/FKF

Három bulizót vittek kórházba, a vízirendészet még nem fejezte be a keresést

Budapesten három, vízbe zuhant fiatalt keres a katasztrófavédelem.

Jelenleg is folyik a keresés Budapesten, az Erzsébet-híd lábánál, ahol a borsonline.hu információi szerint a katasztrófavédelem munkatársai és búvárok is a helyszínen vannak.

Az AcNews információja szerint hajnalban egy kétségbeesett, fiatal lány kért segítséget a közelben tartózkodó, az augusztus 20-iki budai tűzijáték miatt telepített robbanószereket felügyelő biztonsági őröktől. Elmondta, hogy rave partyt tartottak, amikor az addig száraz mederbe váratlanul rájuk zúdult a patak és elsodorta őket. Az egyik biztonsági őr úgy tájékoztatta lapunkat, hogy tragédia történt, az Erzsébet híd és a Szabadság híd között jelenleg is búvárok, katasztrófavédők és rendőrök keresik az eltűnteket.

A Bors szerint három fiatalt keresnek a búvárok, kimentett társaik egy melegedőbuszban várakoznak. Kerestük a részletek miatt a rendőrség sajtóügyeletét, amint válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük. „Vízirendőrökkel és partiegységekkel együtt érkeztünk a helyszínre. A jelenlegi adatok alapján senki nem halt meg, és senkit nem keresünk eltűntként – közölte az AcNews-kérdésére Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Információnk szerint három embert sodort a Dunába a víz, ők maguktól kimásztak a partra. A fiatalok kihallgatása jelenleg tart.”

A police.hu közleményt adott ki. Eszerint ma hajnali 3 óra körül arról érkezett bejelentés, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését.

Amíg a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba.

A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már este figyelmeztetett: elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet. "Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat".

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

A hónapok óta tartó költségvetési vita súlyos károkat okoz a hárompárti német kormánykoalíció tekintélyének. Miközben a szociáldemokrata Olaf Scholz kancellárnak egyelőre hatalmi szóval sem sikerült megbékítenie a szigorú takarékossághoz ragaszkodó, a szabad demokrata pénzügyminiszter vezette FDP-t, és a "bőkezűbb" Zöldek Pártját, a két kisebbik koalíciós szövetséges között újabb viszály érlelődik. A tét a belvárosi autózás engedélyezése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 08:48
×
×
×
×