eur:
394.51
usd:
358.29
bux:
71793.86
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
A dunai vízirendészet szolgálati kisgéphajója a Duna fővárosi szakaszán 2024. július 30-án. Ezen a napon Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Óberling József rendőr ezredes a Nyári veszélyek a szabad vizeken címmel tartott sajtótájékoztatót.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nyomozás lesz a hajnali bulizásból

Feltehetően megvannak azok a fiatalok, akiket elsodort a Duna.

Bulizókat sodort a Dunába az Ördög-árok kifolyóból kizúduló csapadékvíz az Erzsébet hídnál, három embert vittek kórházba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök reggel a police.hu oldalon. Később a BRFK azt közölte a rendőrség honlapján, hogy nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen.

A közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz hajnali 3 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, a rendőrök a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított.

Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből - tették hozzá.

A közlemény szerint a rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket: a rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését.

Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja - írták. A BRFK később azt közölte, hogy a körülmények tisztázása érdekében az I. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×