eur:
398.22
usd:
364.74
bux:
71491.57
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter: várjuk, mivel áll elő negyedjére a „brüsszeli hazugsággyár”

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán azt írta, hogy a brüsszeli hazugsággyár először „befürdött a békemisszió támadásával” azok után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijevi, moszkvai, pekingi és floridai útjait követően tárgyalt egymással az amerikai és az orosz hadügyminiszter, a svájci és az orosz külügyminiszter, az amerikai és a kínai külügyminiszter, az olasz miniszterelnök és az ukrán külügyminiszter Pekingbe utaztak, Ukrajna elnöke pedig felhívta Donald Trump volt amerikai elnököt.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Brüsszel szintén lelepleződött az ukránok által elrendelt olajtranzit-tilalom ügyében, hiszen képtelenek leplezni lelkesedésüket az ukrán intézkedés iránt, melynek nyomán két uniós tagország is – köztük Magyarország - súlyos energiaellátási kockázatokkal szembesül.

A két kudarcot követően a brüsszeliták előálltak egy újabb hazugsággal azt állítva, hogy Magyarország orosz és belarusz kémeket enged az Európai Unióba – tette hozzá Szijjártó Péter.

„A balti államok képviselőinek már világosan elmagyaráztuk, hogy ez miért szemenszedett hazugság, de úgy látszik a tények nemcsak őket, hanem Manfred Webert sem zavarják. Az EPP elnöke messze földön ismert súlyos hungarofóbiájáról, ő vérig van sértődve a magyarokra, nem tudja feldolgozni, hogy nem lehetett az Európai Bizottság elnöke és jól láthatóan frusztrálja a valódi jobboldali pártoknak a vártnál is erősebb szövetsége az Európai Parlamentben” – fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint nyilván azt Manfred Weber is tudja – hiszen nagy szakértője az európai ügyeknek –, hogy minden uniós tagország maga folytatja le a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodási, munkavállalási és vízumügyeikhez fűződő eljárásokat.

„Magyarországon ezek az eljárások szigorúak, átfogók és abszolút a nemzetbiztonsági érdekeket helyezik előtérbe. Kíváncsian várjuk, hogy miután a harmadik hazugság ügyében is megbuktak, negyedjére mivel állnak majd elő a brüsszeliek, a baltiak vagy éppen a hungarofób Manfred Weber” – írta a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is futamgyőzelemmel jutott tovább

A párizsi olimpia kajak-kenu számainak második napján az egyes számok egy részébewn tartanak elő- és reményfutamokat.
VIDEÓ
Itt a felpattanás a tőzsdéken, kilőtt az OTP

Itt a felpattanás a tőzsdéken, kilőtt az OTP

A hétfői globális eladási hullám után kedden részben visszapattantak a piacok, az emelkedés elsősorban az USA-ban volt határozott, míg az európai részvényindexek között inkább csak csapkodást láttunk. A Wall Street három napi esésből történt felpattanása segített javítani a globális hangulatot, Ázsiában ma is folytatódott a visszapattanás. A japán tőzsde a hétfői történelmi zuhanását szinte teljes ledolgozta mostanra, részben annak is köszönhetően, hogy a Bank of Japan helyettes kormányzója szerint a jegybank nem fog kamatot emelni, amíg a piacok instabilak. Ami Európát illeti, a hangulatjavulás ide is megérkezett, pluszban vannak a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×