eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Fotó: Kormány Gábor
Nyitókép: Fotó: Kormány Gábor

Éleslövészetet tartanak az amerikaiak Pápán

Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

A honvedelem.hu híre szerint a harci kutató-mentő gyakorlaton levegő-föld éleslövészetet is végrehajtanak: a tapasztalt amerikai helikopterszemélyzet a pápai katonák logisztikai támogatásával harctéri körülményekhez hasonlító szituációkban fejleszti képességeit a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőtéren.

Míg az amerikai állomány az éleslövészetet gyakorolja, az együttműködés során a pápaiak földi kiszolgálással összefüggő logisztikai feladatokat látnak el, továbbá a helikopterek típusával kapcsolatos különleges eljárásokat is gyakorolhatnak.

Fotó: Kormány Gábor.

Címlapról ajánljuk
Mi a különbség a borravaló és a szervizdíj között? – a GVH tisztázza a leggyakoribb tévhiteket

Mi a különbség a borravaló és a szervizdíj között? – a GVH tisztázza a leggyakoribb tévhiteket

A szervizdíj mértékét szabadon határozhatják meg a vendéglátóhelyek, de kötelesek feltüntetni az étlapon és egyéb tájékoztatási felületeken – mondta az InfoRádióban a Gazdasági Versenyhivatal kommunikációs vezetője. Horváth Bálint hozzátette: egyáltalán nem mindegy, hogyan adjuk át a borravalót, mivel akár az is előfordulhat, hogy nem is részesedik belőle a felszolgáló.

Zenei, kulturális és családi programok a fővárosban a Szent István-napi rendezvénysorozat keretében

A Szent István-napi rendezvénysorozat keretében vasárnap egyebek között zenei és kulturális eseményekkel, családi és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat a fővárosba - közölték a szervezők
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 18. 16:24
×
×
×
×