eur:
392.08
usd:
359.72
bux:
72294.66
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Nyitókép: Unsplash

Percek alatt forrósodik veszélyes szintre az autó utastere a kánikulában

A nyári hőségben az autók utasterében lényegesen magasabb a hőmérséklet, mint odakint. A parkoló jármű belseje 30 fok feletti melegben egy óra alatt akár 60 fokosra is forrósodhat, ami végzetes lehet az odabent hagyott állatokra, gyerekekre, mozgásképtelen személyekre nézve.

A felforrósodott járművek veszélyeire hívják fel a figyelmet a közmédiai meteorológusai, mivel a jármű ablakfelületeivel pont úgy működik, mint az üvegház: akár 60 Celsius-fok fölé is melegedhet egy óra alatt - írja a hirado.hu, videóval is szemléltetve a gyors felhevülést.

Jelenleg jóval 30 Celsius-fok felett alakulnak a napi maximumok, ilyenkor a jármű belseje is gyorsabban melegszik.

Ez végzetes is lehet az autóban hagyott gyerek, kisállat vagy magatehetetlen ember számára.

Molnár Csilla meteorológus szerint a szinte izzó belső környezet a gyakorlott szaunázók szervezetét is próbára teszi. Azt tanácsolja, mielőtt visszaülünk a járműbe, mindenképpen szellőztessük át, illetve bőségesen fogyasszunk hűtött folyadékot. Hosszabb út esetén a hideg vízzel benedvesített törölköző nyakba helyezése is segíthet.

Címlapról ajánljuk
A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett szombati merénylet után Németországban is megerősítették a vezető politikusok védelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×