eur:
394.58
usd:
364.67
bux:
73710.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Fesztiválozók strandolnak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Lassan nem lehet belemenni a Velencei-tóba, annyira meleg

Tovább emelkedik tavaink vízhőmérséklete. Van, amelyik már túlságosan is meleg.

A Balaton vízszintje az elmúlt napokban csökkent, nyolc nap alatt 5 centiméterrel, de például a szerdai hőség után sem veszített, azaz maradt a keddi 117 centi.

Ami a vízhőfokokat illeti a nagyobb tavaink melegszenek. Csütörtökön reggel annyit írnak a hydroinfo.hu-n, hogy a Balaton a a Tihanyi révnél 24,9 fokos (ez 0,7 fokos emelkedés egy nap alatt). Tegnap, azaz szerda reggel a Velencei-tó 29,6 fokos volt.

Csütörtök reggel 30,6 fokot jeleztek a szakemberek.

A Fertő-tó 27,8 fokos.

Németh Lajost a TV2-ben arról beszélt, hogy további erős felmelegedés várható, és ennek következtében a hétvégére néhol akár a 29 fokot is elérheti a Balaton vizének hőmérséklete.

A meteorológus azt is hozzátette, hogy a tartós déli áramlással Észak-Afrika felől forró levegő érkezik Magyarországra, és emiatt a kialakult kánikulának egyelőre nem látni a végét.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×