eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla a főváros IX. kerületében, a Liliom utcában 2023. március 20-án. Ettől a naptól 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben. Reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Júliustól sokat fizethet, aki figyelmetlenül parkol Pesten

Július 1-jétől lép életbe Külső-Józsefvárosban is a kizárólagos lakossági parkolózóna rendszer, könnyen beleszaladhat a büntetésbe, aki nem veszi figyelembe a táblákat.

A józsefvárosi önkormányzat 2023-ban megkezdte a kizárólagos lakossági parkolózónák (KLP) bevezetését. A változtatás először a Palotanegyedben valósult meg, amit aztán Középső-Józsefváros (Corvin-, Csarnok-, Losonci-, Magdolna-, Népszínház- és Orczy-negyed) követett – írja a Portfolio.

Mostantól viszont Külső-Józsefváros két negyedében, a Tisztviselőtelepen és a Százados negyedben is elstartol a kizárólagos lakossági parkolás, 534 parkolóhellyel a városrészekben.

A KLP-rendszer minden nap 18 és reggel 7 óra között érvényes. A kijelölt zónákat az utcák elején, kereszteződésekben jelzőtábla jelzi. A bevezetési időszakban ezekre az oszlopokra tájékoztató plakátokat is kihelyeznek.

Az ellenőrzést a Józsefvárosi Közterület-felügyelet fogja végezni, a szabályszegőkkel szemben a közteresek szabálysértési feljelentéssel élhetnek az illetékes rendőrkapitányság felé.

Címlapról ajánljuk
Svájc simán verte Olaszországot

Svájc simán verte Olaszországot

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×