eur:
393.18
usd:
362.75
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Debrecen a szabadság őrvárosa címmel rendezett emlékülésen a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában 2024. január 9-én. Kossuth Lajos nevezte el a szabadság őrvárosának Debrecent az 1848–49-es szabadságharc idején, amikor néhány hónapig, 1849 januárjától júniusáig innen irányította az országot a kormány. Itt foglalták írásba a Habsburg-ház trónfosztását és az ország szuverenitását is rögzítő magyar Függetlenségi nyilatkozatot.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Lázár János 2026-ban nem indul a választásokon, más célja van

"Ezt szeretném lezárni, ez egy kompakt egész dolog, és 25 év után szerintem el is jön az ideje a váltásnak."

Politikai ambícióim és terveim vannak, de 25 év után eljött az ideje a megújulásnak. 2026-ban nem indulok újabb egyéni választókerületi képviselői mandátumért – írta Lázár János építési és közlekedési miniszter egy erről szóló interjú videója mellé a Facebookon.

Lázár szerint emiatt Hódmezővásárhelynek és Makónak mindenképpen új parlamenti képviselője lesz 2026-tól. Hogy ki lesz az, arról majd dönt a Fidesz-KDNP és a választók, de a politikus szerint több lehetőség is van, elég erős az utánpótlás.

"Sok ember épült itt föl az elmúlt időszakban. Vannak új lehetőségek és vannak ismert arcok is. Ezt én eldöntöttem, és tartom is ehhez magamat. Szerintem jó, hogyha az ember maga látja be, vagy veszi észre, hogy mikor van szükség megújulásra, másrészről pedig sok mindent csináltam már a politikában, és sok mindent szeretnék még. Tehát ez nem arról szól, hogy nem szeretnék politikával foglalkozni, mert aki ismer, az tudja, hogy van bennem ambíció, és 49 éves vagyok, a legjobb formában és a legjobb állapotban, és még sok nagyon jó év áll előttem" – mondta Lázár János.

Megismételte, hogy vannak politikai elképzelései, tervei és ambíciói, de a választókerülettel a jövőben nem tud foglalkozni.

"Ezt szeretném lezárni, ez egy kompakt egész dolog, és 25 év után szerintem el is jön az ideje a váltásnak" – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×