eur:
394.85
usd:
368.45
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Debrecen a szabadság őrvárosa címmel rendezett emlékülésen a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában 2024. január 9-én. Kossuth Lajos nevezte el a szabadság őrvárosának Debrecent az 1848–49-es szabadságharc idején, amikor néhány hónapig, 1849 januárjától júniusáig innen irányította az országot a kormány. Itt foglalták írásba a Habsburg-ház trónfosztását és az ország szuverenitását is rögzítő magyar Függetlenségi nyilatkozatot.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Lázár János 2026-ban nem indul a választásokon, más célja van

"Ezt szeretném lezárni, ez egy kompakt egész dolog, és 25 év után szerintem el is jön az ideje a váltásnak."

Politikai ambícióim és terveim vannak, de 25 év után eljött az ideje a megújulásnak. 2026-ban nem indulok újabb egyéni választókerületi képviselői mandátumért – írta Lázár János építési és közlekedési miniszter egy erről szóló interjú videója mellé a Facebookon.

Lázár szerint emiatt Hódmezővásárhelynek és Makónak mindenképpen új parlamenti képviselője lesz 2026-tól. Hogy ki lesz az, arról majd dönt a Fidesz-KDNP és a választók, de a politikus szerint több lehetőség is van, elég erős az utánpótlás.

"Sok ember épült itt föl az elmúlt időszakban. Vannak új lehetőségek és vannak ismert arcok is. Ezt én eldöntöttem, és tartom is ehhez magamat. Szerintem jó, hogyha az ember maga látja be, vagy veszi észre, hogy mikor van szükség megújulásra, másrészről pedig sok mindent csináltam már a politikában, és sok mindent szeretnék még. Tehát ez nem arról szól, hogy nem szeretnék politikával foglalkozni, mert aki ismer, az tudja, hogy van bennem ambíció, és 49 éves vagyok, a legjobb formában és a legjobb állapotban, és még sok nagyon jó év áll előttem" – mondta Lázár János.

Megismételte, hogy vannak politikai elképzelései, tervei és ambíciói, de a választókerülettel a jövőben nem tud foglalkozni.

"Ezt szeretném lezárni, ez egy kompakt egész dolog, és 25 év után szerintem el is jön az ideje a váltásnak" – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×