eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
SZÉP-kártyák
Nyitókép: Magyarország kormánya

Szépen hasít a SZÉP-kártya – nagyon megugrott a fizetések száma

Az üzletekben történő SZÉP-kártyás fizetés ideiglenes újbóli bevezetése miatt a vásárlások száma és értéke is megemelkedett tavaly.

A bolti vásárlás ideiglenes lehetősége és a béren kívüli juttatások megemelése miatt az előző év végén negyven százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás fizetések száma – írja az Economx.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikai adatai szerint a fizetések száma és értéke 2022 harmadik negyedévétől csökkent, de ez a tendencia 2023 harmadik negyedévében megállt. A változás elsősorban annak a következménye, hogy

az üzletekben történő SZÉP-kártyás fizetés ideiglenes újbóli bevezetése miatt a vásárlások száma tíz százalékkal, értékük pedig húsz százalékkal emelkedett.

A negyedik negyedévben tovább növekedett a forgalom, a tranzakciók száma húsz százalékkal, míg az értékük 52 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly decemberben a bolti vásárlási lehetőség megszűnésének közeledtével, az egyszeri SZÉP-kártyás juttatások kifizetésével és a karácsonyi időszakkal összefüggésben a tranzakciószám negyven százalékkal ugrott meg az előző évhez képest, miközben az egyenlegek nem csökkentek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×