eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Rendőrségi vizsgálat is indult a gyermekintenzív osztályon történtek miatt

Egyelőre még nem tudni, hogy nyomozás is indult-e, és ha igen, akkor milyen bűncselekmény gyanújával.

A Népszava írta meg korábban, hogy a fővárosi kormányhivatal munkatársa köhögött, mégis maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést hétfőn a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán.

A kormányhivatali munkatárs ezt követően két nap múlva maga jelentette, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik.

Az ellenőr a múlt hét elején a gyermekszívsebészet után a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott betegekkel nem találkozott, csak az egyik irodában járt.

A Magyar Hang hozzátette, a kormányhivatal szerint "az érintett munkatárs betegségének beigazolódását követően haladéktalanul megtett minden szükséges intézkedést, értesítette a kórházat és a kontaktokat, valamint azonnali vizsgálatot rendelt el."

A lap megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy "a hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja".

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint az utóbbi hetekben emelkedett a szamárköhögéses (pertussis) esetek száma, de országos járványról nem lehet beszélni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 06:50
×
×
×
×