eur:
394.68
usd:
367.86
bux:
70473.64
2024. június 24. hétfő Iván
Rétvári Bence parlamenti államtitkár beszédet mond a pedagógusnap alkalmából odaítélt szakmai díjak átadásán a Belügyminisztériumban 2023. június 2-án.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Brüsszeli bosszúról beszélt a magyar államtitkár

Egyértelműen brüsszeli bosszú az Európai Unió Bíróságának Magyarországgal szemben meghozott ítélete, amiért nem fogadunk be migránsokat - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rétvári Bence minden magyar ember számára teljesen igazságtalannak, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte az EU-bíróság ítéletét, amellyel 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezték Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértése miatt.

Az államtitkár gigabüntetésnek nevezte a bírság összegét, hozzátéve, ez

a 80 milliárd forint majdnem annyi, mint a teljes évi kórházi adósságállomány.

Felhívta a figyelmet arra, hogy akárcsak az egy héttel ezelőtti választási eredmény, úgy ez a bírság is Európa-rekord. Brüsszelben azonban nem hajlandóak elfogadni azt, hogy a magyar emberek népszavazáson, országgyűlési és európai parlamenti választáson is elutasítják, hogy ide tömegesen telepítsenek be illegális migránsokat - mondta.

Ezzel az ítélettel "a jogos önvédelem jogát akarják elvenni Magyarországtól, ki akarnak szolgáltatni minket a brüsszeli döntéseknek" - közölte az államtitkár, elfogadhatatlannak nevezve azt, hogy Brüsszel számára a magyar emberek jogai másodlagosak, és az EU szerint a törvények megszegőit kell előnyben részesíteni a törvények betartóihoz képest.

Az államtitkár az interjúban megerősítette, Magyarország mindig meg fogja védeni a határait, Brüsszeltől pedig azt várta volna el, hogy fizesse ki a határkerítés létrehozásának és a külső határvédelemnek a költségeit. Azonban nemcsak hogy nem fizetik ki azt a közel 800 milliárd forintot, amibe került a külső határvédelem, hanem megbüntetnek minket a schengeni jogszabályok betartásáért és a külső határ védeleméért - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott művészeti gyűjteményt gondozó MNB Arts and Culture és a Fajó Alapítvány együttműködésében a Pesti Műhely munkásságát bemutató anyag jelenleg egy több várost érintő kiállítás-sorozaton szerepel Kínában. A Pesti Műhely által használt szitázógépet egykoron Mengyán András tervezte, akivel az MNB Arts and Culture készített interjút rendkívül sikeres életpályájáról és az alkotóközösségről. A műtárgy.com az alábbiakban ennek egy részét közli.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×