eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Fadd-Dombori strandja. Forrás: Facebook / Fadd-Dombori
Nyitókép: Forrás: Facebook / Fadd-Dombori

Ijesztő vízi lények jelentek meg a Dunában - videó

Medúzák tűntek fel a közkedvelt üdülőtelep, Fadd-Dombori strandján.

A mindössze néhány centiméter átmérőjű édesvízi medúza, a Craspedacusta sowerbii feltehetően Kínából származó, mára invazív faj - írja a 24.hu. Noha vannak mikroszkopikus méretű csalánsejtjeik, melyekben méreganyag található, ezek csak egészen apró szervezetekre veszélyesek, olvasható a cikkben.

Magyarországon előforduló populációik általában kavicsbányatavakban és a folyók holt medreiben szoktak megjelenni, ideális feltételek esetén. A tényleges miértek nem pontosan ismertek, ugyanakkor a faj érzékeny a vízhőmérséklet, a pH és víztisztaság paramétereire.

A Duna-völgyében fekvő Fadd településtől csupán néhány kilométerre terül el a közkedvelt üdülőtelep, Fadd-Dombori, ahol a mostani medúzákat észlelték. A Csodálatos Magyarország korábbi cikke szerint a csodálatos természeti környezetben fekvő, zsákfalu jellegű, azaz az átmenő forgalomtól mentes üdülőtelep ideális a környezet a nyugodt nyaralás kedvelőinek de az év többi évszakában is érdemes ellátogatni a holtág mellé.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×