eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Nyitókép: Pixabay

Jó hír azoknak, akik a csípőset szeretik

Minden hegyes-erős paprika vetőmag megfelelt a követelményeknek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Szupermenta a legutóbbi tesztje során összesen 12 kiskerti vetésre szánt vetőmagot vizsgált meg, melyek között négy csávázott és hét hibrid szerepelt. Származásukat tekintve kilenc hazai, három pedig külföldi volt - írták.

A vetőmagoknál a Nébih szakemberei elsősorban a legfőbb minőségi mutatókat: a csírázóképességet, valamint a tisztaságot vizsgálták meg. Ellenőrizték továbbá a tételek idegenmag-tartalmát is, azaz hogy található-e bennük idegen, paprikától eltérő fajú mag.

Az eredmények szerint a vonatkozó határértékeknek minden egyes termék megfelelt.

A kedveltségi vizsgálaton olyan fontos szempontok alapján értékelték a termékeket, mint a csomagoláson feltüntetett információk, valamint a felhasználási utasítás megléte és érthetősége. Emellett a hivatal szakértői pontozással értékelték a legfontosabb minőségi mutatók: a csírázóképesség és a tisztaság laboratóriumi vizsgálatainak eredményeit. A végső rangsor a kedveltségi és a hatósági vizsgálat összesített eredményei alapján született meg, a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×