eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, a DK, az MSZP és Párbeszéd európai parlamenti listavezetője beszédet mond a DK, az MSZP és Párbeszéd közös kampányrendezvényén a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban 2024. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Lement a Nap: Dobrev Klára feloszlatta az árnyékkormányát

A DK európai parlamenti listavezetője a választási eredmények nyomán arra jutott, új megoldásokat kell keresniük.

A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták! A következő öt évben is azon leszünk, hogy Európa minden korábbinál egységesebb és erősebb legyen, erre kértünk felhatalmazást, ez a kötelezettségünk – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára.

A DK EP-listavezetője már a választás estéjén arról beszélt, hogy csalódást keltő eredményt ért el a DK, az MSZP és a Párbeszéd választási szövetsége. Míg 2019-ben négy európai parlamenti mandátumot szerzett a DK, az idei választáson csak kettőt. Dobrev Klára szerint az egyetlen megmaradt Európa-párti, baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására. Szerinte hosszú távon egy karakteres, baloldali program lehet csak sikeres, ezen dolgozott az árnyékkormánya 2022 szeptembere óta.

" Az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér" – jelentette be Dobrev Klára.

Azt ígérte azonban, hogy teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok.

"Azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk" – írta a bejegyzésében a DK európai parlamenti képviselője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Íme a térkép: ezekben a magyar megyékben pusztít leginkább a felmelegedés

Íme a térkép: ezekben a magyar megyékben pusztít leginkább a felmelegedés

A klímamodellek előrejelzései szerint Magyarországon az évszázad végére az átlaghőmérséklet három fokkal is emelkedhet, a csapadék mennyisége pedig az ország keleti és délkeleti részén csökkenhet, míg a nyugati részen akár növekedhet is. Azonban a hőmérséklet és a csapadékmennyiség változásaiból fakadó hatások súlyosságát számos társadalmi és gazdasági tényező befolyásolja. E tényezők a kitettséggel együtt meghatározzák az egyes területek sérülékenységét. Jelen cikkben arra teszünk kísérletet, hogy hazánk klímasérülékenységét úgy tárjuk fel hogy közben fokozott figyelmet fordítunk a klímaváltozással szembeni kitettségben, érzékenységben és adaptációs képességben mutatkozó területi, regionális különbségekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×