eur:
390.21
usd:
359.5
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, a DK, az MSZP és Párbeszéd európai parlamenti listavezetője beszédet mond a DK, az MSZP és Párbeszéd közös kampányrendezvényén a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban 2024. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Lement a Nap: Dobrev Klára feloszlatta az árnyékkormányát

A DK európai parlamenti listavezetője a választási eredmények nyomán arra jutott, új megoldásokat kell keresniük.

A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták! A következő öt évben is azon leszünk, hogy Európa minden korábbinál egységesebb és erősebb legyen, erre kértünk felhatalmazást, ez a kötelezettségünk – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára.

A DK EP-listavezetője már a választás estéjén arról beszélt, hogy csalódást keltő eredményt ért el a DK, az MSZP és a Párbeszéd választási szövetsége. Míg 2019-ben négy európai parlamenti mandátumot szerzett a DK, az idei választáson csak kettőt. Dobrev Klára szerint az egyetlen megmaradt Európa-párti, baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására. Szerinte hosszú távon egy karakteres, baloldali program lehet csak sikeres, ezen dolgozott az árnyékkormánya 2022 szeptembere óta.

" Az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér" – jelentette be Dobrev Klára.

Azt ígérte azonban, hogy teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok.

"Azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk" – írta a bejegyzésében a DK európai parlamenti képviselője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×