eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
driving a car
Nyitókép: Bim/Getty Images

Meglepő látvány fogadja a Veszprémnél közlekedő autósokat - képek

Egy Mi-24-es helikopter ezentúl emlékműként magasodik a 8-as főút mellett. A jármű az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.

Szerdán a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál felavatták azt az emlékművet, mellyel az egykori legendás 87. Bakony Harci Helikopter Ezrednél szolgáló Mi-24-es harci helikopterek, a gépeket üzemeltető pilóták, repülőműszaki és repülést biztosító szakemberek előtt tisztelegnek.

Szentkirályszabadja, 2024. május 29.
A drónnal készült felvételen a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál állított Mi-24D harcihelikopter-emlékmű Veszprém közelében az avatása napján, 2024. május 29-én. Az emlékmű éke, a használaton kívüli Mi-24-es helikopter az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.
MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő beszédében elmondta, az emlékmű emlékeztet egy valóban legendás ezredre. "Sok-sok néven, sok-sok különböző szervezeti formában szolgáltak itt magyar katonák a repülőbázison, amely 1938-ban egy füves repülőtérként kezdte pályafutását. Nem csak a veszprémiek lehetnek büszkék arra, hogy itt áll ez az emlékmű, hanem mi mindannyian, akik a 8-as út mellett látjuk ezt a valóban impozáns helikoptert" – fogalmazott a veol.hu tudósítása szerint.

Szentkirályszabadja, 2024. május 29.
Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál állított Mi-24D harcihelikopter-emlékmű avatásán Veszprém közelében 2024. május 29-én. Az emlékmű éke, a használaton kívüli Mi-24-es helikopter az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.
MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Porga Gyula, Veszprém polgármestere szerint az emlékmű más üzenetet hordoz azoknak, akiknek a hivatása, az élete ehhez a repülőtérhez kötődött, mint azoknak, akik civilként hallottak arról, hogy itt Veszprém közelében van egy katonai repülőtér. Mint mondta, a katonáknak Veszprémben mindig megvolt a tisztelete és presztízse, és ez így van ma is. Szerinte az emlékmű kapcsán a helyi hagyományőrzők nem lankadtak, és bármilyen nehézségbe is ütköztek, nem adták fel azt a reményt, hogy az emlékművet felállítsák. "Ők voltak a lelke ennek az építkezésnek" – jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×