eur:
396.04
usd:
368.41
bux:
69866.35
2024. június 19. szerda Gyárfás
Az M76-os autóút Balatonszentgyörgy-Fenékpuszta közötti elkészült szakasza az átadás napján a Keszthelyhez tartozó Fenékpuszta közelében 2022. március 4-én.
Nyitókép: Varga György

A kormány lemondhat egy fontos autóútról

Lehet, hogy a közeljövőben nem folytatják a M76-os építését - legalábbis erre lehet következtetni Lázár János szavaiból.

A vg.hu ír arról, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter a napokban Zala vármegye infrastrukturális fejlesztéseiről beszélve úgy fogalmazott: a magyar kormánynak Zalaegerszeg és Nagykanizsa egyformán fontos, ugyanakkor a zalaegerszegieknek is támogatniuk kell Nagykanizsa fejlesztését.

Lázár János azt is mondta, hogy olcsóbb megoldásban gondolkodik a kabinet. A leggyorsabb, legolcsóbb és legjobb út pedig Zalaegerszegről Budapestre Nagykanizsán át vezet, én ezt támogatom és ezt tartom elsőként megvalósíthatónak

Ez a 74-es út négysávosítását jelentené.

Mindez azért meglepő, mert a miniszter fél évvel ezelőtt, tavaly decemberben a Zala vármegyei Fenékpusztán harangozta be a 76-os út kétszer két sávos autópályává történő bővítését, azaz Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os beruházást - emlékeztet a lap amely még azt is megjegyzi, hogy az M76-os lett volna az eddigi legdrágább autóút.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×