eur:
395.19
usd:
368.6
bux:
70389.94
2024. június 24. hétfő Iván
Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédet mond beiktatási ünnepségén a budapesti Szent György téren 2024. március 10-én. Mellette Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Dandártábornokokat nevezett ki a köztársasági elnök

Változások a honvédség vezetésében.

Egy dandártábornok hivatásos szolgálati viszonya május 7-i hatállyal, a szolgálat felső korhatárának elérésére tekintettel megszűnt. Így összesen három szervezeti változás mellett döntött a köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztése nyomán.

Sulyok Tamás köztársasági elnök a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf előterjesztései következtében több szervezeti változást is aláírt a Magyar Honvédség vezetésében - írja az Index.

A Magyar Közlönyben megjelentek alapján Venczl László dandártábornok hivatásos szolgálati viszonya május 7-i hatállyal, a szolgálat felső korhatárának elérésére tekintettel megszűnt. Kovács László dandártábornokot május 21-i hatállyal vezérőrnagy rendfokozatba léptették elő, Molnár Zsolt ezredes dandártábornoki rendfokozatot kapott, Szabó Tibor ezredes pedig szintén dandártábornok lett.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Az elmúlt években több nagyobb fegyveres konfliktus rázta meg a világot. Oroszország Ukrajna elleni agressziója csak egyike a nemzetközi békét és biztonságot megkérdőjelező eseménynek: a gázai háború folyamatosan fenntartja egy nagyobb közel-keleti konfliktus kitörésének lehetőségét, miközben a térségben még a szíriai, líbiai, jemeni és a szudáni polgárháborúkat sem sikerült rendezni. A magyar kormányzati diskurzusban és egyes nemzetközi körökben pedig már atomcsapásoktól és világháborútól tartanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 12:35
×
×
×
×